Care sunt beneficiile și cât costă să îți înscrii copilul la o grădiniță privată

Publicat pe 22 Aprilie 2018
În ultimii ani, sistemul de învățământ privat a câștigat teren în defavoarea celui de stat, mai ales în sistemul preșcolar.

De aceea, numărul grădinițelor particulare a crescut considerabil: în 2018, din totalul de 255 din Capitală, 130 sunt unități private. Dar, odată cu dezvoltarea sistemului privat, au crescut și cerințele și exigențele părinților care își doresc pentru copiii lor o paletă largă de activități educaționale și metode moderne de predare.

Ce criterii iau în considerare părinţii?

Pentru a ști exact care sunt cerințele părinților, reprezentanții Karin’s Kids Academy au făcut un sondaj în rândul părinților pentru a afla care sunt cele mai importante criterii pe care aceștia le iau în considerare atunci când aleg grădinița pentru copiii lor.

În primul rand, părinții pun accent pe un program educațional modern și o gamă variată de activități extrașcolare.

„Pentru a veni în întâmpinarea acestei cerințe, am implementat Karin’s Knowledge, un concept educațional gândit pentru dezvoltarea inteligențelor multiple. Acest concept propune o abordare extinsă a curricumului național, realizată prin modul inovativ de îmbinare a metodelor și a strategiilor didactice, dar și cu ajutorul planului educațional «înțelegerea naturii», explica Dan Prediger (foto), co-fondatorul grădiniței private Karin’s Kids Academy Băneasa.

Întreg demersul didactic este gândit și aplicat cu și prin elementele naturale, urmărind dezvoltarea integrată a celor 8 tipuri de inteligență (logico-matematică, lingvistică, muzicala, spațială, naturalistă, corporal-chinestezică, interpersonală și intrapersonală).

Natura joacă un rol central în planificarea și desfășurarea activităților, tocmai de aceea copiii petrec 80% din timp în pădure.

O altă componentă importantă în decizia părintelui este accesul copiilor la aer curat și natură. „Ne-am propus să asigurăm dezvoltarea completă și sănătoasă, de aceea, conștienți fiind de beneficiile naturii, am construit procesul educației în jurul acestora. Astfel, curtea grădiniței nu este un simplu loc de joacă, ci o extensie a sălilor de clasă, fiind amenajată în 15 zone experiențiale care permit educatorilor să desfășoare toate activitățile educative în curte”, adaugă Dan Prediger.

Alimentația este un pilon însemnat în dezvoltarea copiilor, de aceea, părinții își doresc alimente sănătoase și proaspete, după meniuri elaborate în colaborare cu medici nutriționisti. „Fie că vorbim despre un regim normal sau despre unul vegetarian, furnizăm copiilor o cantitate adecvată de nutrienți, în proporții corespunzătoare. Am exclus zahărul, semipreparatele și prăjelile, copiii priminând doar produse care au certificare. Perpararea și servirea mesei este aspect integrat al educației la Karins Kids Academy, astfel aducem aproape de copii importanța unei alimentații sănătoase prin activități de cultivare și îngrijire a legumelor și fructelor”, mai spune Prediger.

Nu în ultimul rând, părinții sunt foarte interesați și de pregătirea profesională a cadrelor didactice din grădiniță. „Educatorii sunt calificați și au experiență în mai multe sisteme educaționale, iar echipa personalului didactic este completată de profesori specializați în biologie, geografie, ecologie, sport și artă teatrală”, a mai spus reprezentantul Karin’s Kids Academy care estimează venituri de 700.000 de euro în anul 2018.

Cât costă grădinițele private din București și profilul celor care își dau copii la unitățile particulare?

În prezent, în București își desfășoară activitatea peste 250 de grădinițe, mai mult de jumătate dintre acestea (130), fiind unități private.

„La grădinițele particulare, prețurile încep undeva de la 500 de euro/lună, fără opționale, și pot ajunge până la 1900 de euro/lună. O taxă medie a grădinițelor de top din Capitală este de 1000 de euro”, mai explică Dan Prediger care adaugă faptul că părinții care își înscriu copiii la grădinițe particulare sunt cu venituri peste medie, de profesie avocați, medici, bancheri, antreprenori sau jurnaliști.

Momentan, în grădinița Karin’s sunt înscriși 70 de copii, iar pentru anul scolar 2018-2019 reprezentanții grădiniței estimează un număr de 110 de copii. Perioada de înscriere este aprilie – iulie.

Despre Karin’s Kids Academy Băneasa

Grădinița Karin’s Kids Academy Băneasa a fost deschisă în septembrie 2017, în urma unei investiții de 4.8 milioane de euro, fiind singura grădiniță din România cu sediul în pădure. Investiția a fost făcută de trei oameni de afaceri români, Dan Prediger, Florentin Oprea și Andreea Dumitru, care și-au propus să dezvolte un sistem educativ centrat pe stimularea și dezvoltarea inteligențelor multiple prin educație outdoor. Grădinița se întinde pe o suprafață de 10.000 mp și este dotată cu 12 săli de clasă, un cabinet medical, sală de conferințe, sala de mese, sală de sport și două terase. Copiii înscriși la grădiniță sunt împărțiți pe grupe de vârstă, astfel: antepreșcolar (1,6 -2 ani, 2-2,5 ani, 2,5-3 ani) și grădiniță (3-4 ani – grupa mică, 4-5 ani – grupa mijlocie, 5-6 ani – grupa mare).

Mai multe informații la: www.karinkids.ro sau Facebook.com/Karins-Kids-Academy

Domenii: Educatie

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!