Care sunt cele mai creative jucării în 2020?

Publicat pe 11 Mai 2020
Nu este niciun secret că jucăriile stimulează creativitatea copiilor. Indiferent că micuțul tău are înclinație spre pictură, modelaj, muzică, ori desen, există jucării potrivite, care-l vor ajuta să-și dezvolte creativitatea, imaginația și simțul artistic.

 În continuare, ți le prezentăm pe cele mai populare din această categorie!

Jucării muzicale

Jucăriile muzicale îl ajută pe copil să se dezvolte, iar specialiștii recomandă părinților să-i lase pe micuți să experimenteze cu aceste instrumente. Chitara, tobele, tamburina și flautul de jucarile sunt doar câteva exemple de jucării muzicale cu un rol important în dezvoltarea intelectuală a copiilor. Mai mult, cei mici se vor distra, se vor relaxa și își vor putea exprima personalitatea. De asemenea, aceste jucării îi ajută pe micuți să aibă încredere în propriile forțe, să fie organizați și echilibrați emoțional.

Plastilina

Plastilina se numără printre cele mai interesante jucării, care la început arată basic, însă în câteva minute, copilul o poate modela și transforma în ceva absolut surprinzător. Iar dacă ceea ce a creat nu este pe placul celui mic, acesta își poate reface creația într-un timp scurt. Modelajul contribuie la dezvoltarea copilului, deoarece îi stârnește capacitatea de a vedea și de a crea o formă dintr-un material simplu.

Modelajul plastilinei este un mod prin care micuțul poate exprima ceva atât prin figurinele create, cât și prin cuvintele ce acompaniază activitatea de modelaj. Așadar, cu ajutorul modelajului, poți deschide noi cai de comunicare cu cel mic, pe diverse teme precum personajul preferat, animalul preferat etc.  

Creioane, carioci, cretă, acuarele

Dintre toate formele existente de artă, cele vizuale au ocupat mereu un loc de cinste în topul preferințelor copiilor, în special desenul și pictura. Acestea joacă un rol important în dezvoltarea intelectuală și culturală a oamenilor. Desenând și pictand, cei mici își vor dezvolta imaginația, creativitatea și își vor îmbunătăți abilitățile cognitive, fizice și emoționale. Așadar, în primii ani de viață ai micuților, este recomandat ca părinții să-i încurajeze să picteze și să deseneze. Studiile au arătat că astfel de activități artistice practicate în copilărie stimulează capacitatea mentală, ajutând copiii să învețe mai eficient și mai repede.

Seturi pentru lucru manual

Lucrul manual este o îndeletnicire îndrăgită atât de copiii, cât și de adulți. Activitățile de lucru manual sunt de mare ajutor în dezvoltarea celor mici, stimulându-le potențialul creativ și încurajându-i să experimenteze. Variatele materiale și culori îi ajută pe copii să înțeleagă tot felul de concepte abstracte. Cu ajutorul acestor seturi, îi poți încuraja pe micuți să-și folosească imaginația și să descrie o poveste ori o întâmplare în jurul a ceea ce au creat. Astfel, cei mici își vor focusa resursele și energia într-o direcție constructivă. 

Bormașina Magică

Bormașina Magică are funcțiile de insurubare și desurubare, este rapidă, ajutându-i pe cei mici să creeze diverse opere de artă. Seturile cu Bormașina Magică sunt eficiente pentru stimularea copiilor să realizeze modele ingenioase și viu colorate pe tabla de joc, să-și folosească abilitățile logice, de construit și asamblat, dar și cele creative. 

Jucăriile pot stimula creativitatea, așa că inspiră-te din sugestiile noastre și fă alegerea potrivită pentru copilul tău.

Domenii: Educatie

Digital Workforce SRL

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!