Care sunt cele mai frecvente 3 defecte ale sistemului de navigație Audi RMC și ce trebuie făcut în acea situație

Publicat pe 6 Iulie 2022
RMC, Cnct Nav sau Nav Plus sunt denumirile sistemelor de navigație de la mașinile Audi A1, Q3 sau A6. Din păcate, proprietarii acestor mașini se luptă adesea cu sistemele de navigație defecte. Serviciile de electronice nu le acceptă pentru reparații deoarece se explică lipsa unui mediu de testare adecvat. Atelierele auto nu doresc să le regenereze, ci să le schimbe cu unele uzate, iar acestea sunt destul de scumpe, pentru că, pe lângă prețul aparatului, trebuie adăugată și adaptarea la mașină. Dacă RMC se blochează, se resetează sau nu pornește deloc, există o soluție! La VagFix se repară toate versiunile de Audi RMC, astfel încât să nu trebuiască să codifici mașina după reparație.

Cum poți recunoaște un sistem de navigație Audi RMC?

Metoda de a confirma dacă dispozitivul tău este un RMC este foarte simplă și durează un moment. Tot ce trebuie să faci este să accesezi meniul de setări, să selectezi elementul de informații despre sistem și să citești versiunea programului.

Dacă începe cu RMC_, poți fi sigur că sistemul Audi RMC este în mașina ta. Dar se poate întâmpla ca hardware-ul să fie deteriorat și nu poți face asta. Prin urmare, vă rămâne să verifici numerele de catalog de pe plăcuța de identificare a dispozitivului.

Pentru a afla ce număr de piesă are RMC-ul tău., trebuie să scoți dispozitivul din cockpit. După ce îl scoți din consolă, verifică la partea de sus a carcasei - acolo vei găsi un autocolant mare cu o mulțime de marcaje din fabrică. Printre acestea, ceea ce te interesează - numărul de catalog tipărit cu caractere mai mari.

Care sunt cele 3 defecte tipice ale sistemului de navigație Audi RMC?

Reparația regulată a unităților centrale de către Audi permite selectarea câteva defecte care sunt cele mai frecvente. În fiecare caz, metodologia de reparație este aceeași – se începe cu verificarea defectelor pe masa de service de către specialiștii de la VagFix. În plus, se permite analiza defecțiunilor, testarea componentelor și diagnosticarea RMC (după reparație).

• Navigarea nu se activează deloc.

Nu răspunde la comutator, nu există lumină de fundal, liniște în difuzoare - aceasta este descrierea unității Audi RMC deteriorate cel mai adesea. Ce se defectează în astfel de cazuri? Din păcate, nu există nicio regulă, deoarece problema poate fi software (memoria flash care stochează programul) sau hardware (scurtcircuite și supratensiuni ca urmare a declanșării amplificatorului bateriei).

• Radioul nu pornește.

Rotește contactul sau apasă manual întrerupătorul și așteaptă să apară meniul de sistem. Dar, se poate întâmpla ca, din păcate, în acest moment să nu se întâmple nimic, iar dispozitivul nu reacționează, rămânând blocat la sigla Audi. Niciun truc precum încercarea de a reseta sau apăsarea butoanelor nu ajută. În plus, chiar și deconectarea și reconectarea sursei de alimentare nu dă viață navigației, de aceea trebuie să soliciți serviciul de reparatii navigatii Audi.

• Sistemul se resetează tot timpul.

Sistemul de navigație se resetează regulat, doar pentru a afișa simbolul producătorului. Va rămâne așa pentru câteva zeci de secunde, apoi ecranul se oprește și se aprinde pentru un timp.

Ce versiune a sistemului de navigație RMC are mașina ta?

Navigație sau doar radio? Ce variantă ai? Poate ți se pare ciudat, dar Audi RMC produs de Delphi vine în două versiuni. Deși aspectul panoului frontal este același, echipamentul poate fi doar un radio sau poate avea suplimentar și o funcție de navigare. Opțiunea de navigare poate fi montată hardware, dar software-ul dezactivat. Cum se verifică? Doar verifică dacă RMC are o priză de antenă GPS.

Domenii: Auto

EDCORA IT SERVICES SRL

Reunim cele mai importante tehnici și tactici de optimizare si promovare online. Edcora transformă bugetul de promovare din cheltuială în investițe profitabilă. EDCORA iți oferă soluția perfectă...

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!