Care sunt cele mai noi idei de amenajare a bucatariei?

Publicat pe 10 Septembrie 2018
Poate ca bucataria ta are nevoie de o renovare completa sau vrei sa schimbi doar paleta de culori - aceste idei de amenajare a bucatariei te vor ghida catre cel mai bun rezultat.

Ultimele trenduri de design se refera la aducerea in spatiul personal a unor accente de culoare, textura, modele si materiale. Dulapuri colorate, lemn pastrat natural, gresie cu modele grafice si chiuvete din marmura. Secretul este sa imbunatatesti spatiul de gatit si luat masa prin imbinarea personalului cu noul.  

Pentru ca bucataria sa reflecte personalitatea si stilul tau de viata, poti adopta cateva dintre ultimele noile idei de amenajare a bucatariei prezentate in continuare, preluate direct de la specialistii in domeniu:

1. Culorile calde si tonurile linistitoare se regasesc peste tot in bucatariile amenajate in acest an. Incearca sa folosesti nuante de galben care aduc caldura soarelui si reflecta personalitatea ta luminoasa. Daca optezi pentru accentuarea coloristica a unui perete cu o nuanta pastelata, rezolvi astfel si dorinta pentru culoare atunci cand nu vrei sa mergi pe o culoare indrazneata si dramatica. Imagineaza-ti un perete varuit in nuanta roz pudrat, ce se potriveste perfect cu tonurile de lemn natural ale mobilei si cele neutre ale accesoriilor.

2. Mobila albastra continua sa fie populara, impactul ei fiind destul de puternic. Daca culoarea albastra te reprezinta, comanda chiar acum dulapuri de bucatarie intr-o nuanta care sa vorbeasca despre tine.

Apropo de dulapurile de bucatarie, stilul urban a adus mobila in culoarea naturala a lemnului. In prezent, trendul a evoluat determinand producatorii sa fabrice dulapuri de bucatarie din lemn natural in nuante palide ce se potrivesc foarte bine cu accente aurii lustruite, cum ar fi manerele si marginile politelor.

3. Spatiile deschise ale bucatariilor nu mai sunt dominate de insule supradimensionate. In loc sa optezi pentru mobila de bucatarie cu dimensiuni masive, proprietarii de case si apartamente opteaza pentru versiuni mai mici pe roti. Pentru ca insula facuta dupa nevoile proprietarilor este mai usor de relocat pentru diferite utilizari, bucatarie deschisa capata mai multa functionalitate.

4. Rafturile deschise domina bucatariile ultimilor ani, insa scopul este pur decorativ. Ele sunt folosite pentru a arata colectii de vesela sau cani, de exemplu. Pentru a evita stricarea faiantei din spate, poti monta rafturile inainte de a monta faianta. Daca totusi nu iti plac rafturile deschise, poti sta linistita caci a revenit moda dulapurilor cu usi, fara detalii complicate. Manerele fac diferenta, fiind totodata singurele accesorii care transforma o bucatarie veche intr-una unitara si moderna.

5. Detaliile metalice ajung si in bucatariile moderne. Piesele de cupru sau alama cu finisaj oxidat uzat dau spatiilor de gatit un aspect confortabil in care se traieste bine. Imagineaza-ti patina metalica de pe hota si suportul de oale ce evoca caldura si confort. Acest trend cuprinde combinarea metalelor: de la otel inoxidabil la crom lustruit, o bucatarie poate cuprinde chiar si cinci finisaje metalice diferite.

6. Diferitele modele de hote de bucatarie sunt o caracteristica practica care a devenit punctul de atractie al multor bucatarii. Daca nu ai totusi spatiu pentru o hota noua, poti aduce personalitate si durabilitate prin gresia de bucatarie cu model curajos. Daca alegi o gresie cu model, asigura-te ca faianta o completeaza prin simplitate.

Sper ca ai gasit aici destule idei interesante de amenajare a bucatariei pe care sa le discuti cu specialistii de la Delta Studio.


SC CONCEPT24 ONLINE SRL

Concept24 este o companie de web development, cu peste 12 ani de experienta, avand proiecte dezvoltate in Europa, SUA si Canada. Ne sustinem partenerii in dezvoltarea afacerilor prin servicii...

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →