Care sunt metodele prin care se poate trata abcesul dentar?

Publicat pe 18 Februarie 2021
Te confrunți adesea cu umflături în zona gingiilor? Alegi să le spargi sau sa le ignori, crezand ca vor trece de la sine, fără a consulta un medic stomatolog specializat? Ei bine, puroiul care se acumulează în diverse zone din cavitatea bucală precum gingii, structura osoasă sau interiorul dintelui se numește abces dentar.

Acesta are extrem de multe repercusiuni asupra sănătății orale tocmai din cauza numărului mare de bacterii pe care îl conține. Extragerea abcesului dentar se realizează adesea acasă, însă nu este deloc recomandat, tocmai pentru că reprezintă o afecțiune a cavității bucale. Primul lucru pe care trebuie să faci este să apelezi imediat la serviciile unui medic stomatolog. Etapele tratamentului sunt foarte simple dacă pacientul vine la momentul potrivit în cabinetul stomatologic.

În caz că nu, lucrurile se complică semnificativ. Iată care sunt principalele metode de a trata abcesul dentar:

  • Într-o primă fază medicul se va asigura că scoate toată cantitatea de infecție care s-a format. O astfel de acțiune se va realiza cu ajutorul unei metode care se numește drenaj. Se va realiza o incizie în punga de puroi pentru a putea îndepărta corect toate bacteriile existente. După ce procedeul a luat sfârșit, pacientului i se va administra o doză de antibiotice. Astfel de medicamente au rolul de a duce la bun sfârșit procesul de eliminare al infecției. În cazul în care este nevoie, se vor recomanda și diverse calmante pentru stoparea senzației de durere.
  • În cazul în care abcesul este localizat în interiorul dintelui se va recurge la metoda obturației de canal cu ajutorul microscopului. Precizia microscopului va crește exponențial șansele de succes ale operației.
  • Scenariul cel mai trist se instituie atunci când pacientul nu se prezintă la timp pentru a realiza un control stomatologic. Astfel, puroiul se va extinde și este foarte posibil să afecteze puternic dinții. Într-o asemenea situație se apelează la extracție dentară pentru a îndepărta dintele bolnav.

Lipsa unui dinte poate influența negativ procesul masticației, cât și structura osoasă a cavității bucale. 

Însă, nimic nu poate rămâne fără soluție în domeniul stomatologiei. Spațiul rămas liber după o extracția dentară poate fi rezolvată cu ajutorul unui implant dentar. Astfel, îndepărtezi rapid eventualele complicații apărute la nivelul sănătății dentare, dar și recapeti armonia din punct de vedere estetic.

Apelează din timp la servicii specializate de stomatologie!

Domenii: Farma, Lifestyle

DIGITAL KAIZEN SRL

Agentie de marketing digital. Suntem strategi cu suflet creativ.Obsedati de comportamentul consumatorilor tai.Sapam in gramezi de date si vedem tot ceea ce se cauta despre produsele si industria...

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!