Care sunt principalele tipuri de aparate dentare din care poți alege la ora actuală?

Publicat pe 30 Ianuarie 2020
Aparatele dentare sunt o soluție excelentă prin care poți corecta problemele de natură estetică de la nivelul denturii. În plus, ele te pot ajuta și să preîntâmpini dificultăți mult mai mari, care pot apărea din cauza poziției incorecte a dinților și măselelor ori din pricina spațiilor dintre aceștia. Aparatul dentar are rolul de a corecta poziția dinților, de a-i face să fie frumos aliniați și de a facilita o curățare corectă.

O igienă dentară corespunzătoare este esențială pentru o dantură sănătoasă, iar în condițiile în care dinții noștri se află în permanență sub asaltul diferitelor alimente și băuturi pe care le consumăm, dar și sub influența tutunului, de pildă, este foarte important să reușim să îi protejăm și să îi curățăm cum trebuie. Tocmai de aceea, curățarea trebuie facilitată prin corectarea poziției dinților. Dacă ai nevoie de un aparat dentar, nu trebuie să te sperie posibilitatea de a-l purta. Poate fi îngrijit ușor și există și variante excelente din punct de vedere estetic. Iată principalele tipuri de aparate din care poți alege în prezent.

Aparate metalice

Acestea sunt foarte des întâlnite, însă costul accesibil pe care îl prezintă vine la pachet și cu un aspect care atrage atenția celor din jur (bracket-urile de pe partea frontală a dinților sunt din metal). Dacă alegi să porți aparatul în mod asumat, fără a încerca să îl ascunzi sau fără a te simți în vreun fel stânjenit de el, te vei putea bucura de avantaje foarte mari. Aparatele metalice sunt extrem de eficiente în tratarea tuturor problemelor estetice dentare, au un preț foarte bun și pot fi personalizate prin intermediul unor elastice colorate, în funcție de preferințe.

Aparatele ceramice

Acestea au bracket-urile care se aplică pe partea frontală a dinților din ceramică, fiind astfel transparente. Este un aparat dentar estetic, care oferă rezultate eficiente. Durata de tratament diferă de la persoană la persoană, în funcție de complexitatea cazului. Programează-te la un consult pentru a afla de la medicul ortodont care va fi durata de timp pentru care va trebui să porți aparatul ceramic.

Aparate din safir

Bracket-urile sunt fabricate din cristal transparent dur, fiind aproape invizibile, ceea ce oferă un mare avantaj persoanelor care pun preț pe aspectul estetic. De asemenea, aparatul presupune un timp scurt de adaptare și este foarte eficient. Din punct de vedere al costului, prețul este mai mare decât al aparatului fix metalic, dar mai mic decât al aparatelor dentare invizibile (descrise în rândurile care urmează).

Aparate de tip lingual

Bracket-urile sunt aplicate pe partea interioară a dinților, astfel că nu pot fi văzute. Sunt realizate cu ajutorul tehnologiei computerizate, în mod personalizat pentru dantura fiecărui pacient în parte. Pentru că implică o procedură mai laborioasă de realizare, dar și de montaj, costul este mai ridicat decât în cazul aparatelor dentare clasice, cu bracket-urile frontale.

Aparat dentar Invisalign

Acest tip de aparat dentar nu implică niciun fel de material metalic, este invizibil și destul de eficient. Se compune din alignere, asemeni unor gutiere. Folosindu-se de tehnologia computerizată 3D, prin intermediul căreia amprentele dentare sunt transformate într-o imagine tridimensională, aparatele de tip gutieră îndreaptă dinții în mod progresiv. Ele sunt foarte confortabile, invizibile și destul de scumpe. Totuși, poți apela la un astfel de aparat dacă problemele nu sunt foarte grave.

Aparatele mobile

Scopul principal al acestora este acela de a ghida creșterea maxilarelor, așadar sunt recomandate pentru a fi utilizate de copiii cu vârsta între 8 și 12 ani, ale căror maxilare încă sunt în curs de dezvoltare. Evoluția maxilarului va fi una care să permită asigurarea spațiului necesar unei creșteri corecte a dinților și se vor evita problemele care pot apărea în cazul unei dezvoltări necorespunzătoare a maxilarului și danturii. Ele pot fi personalizate și scoase din gură, iar eficiența este foarte mare.

Așadar, dacă dorești să apelezi la un tratament cu aparat dentar, trebuie să știi că ai de unde alege, iar latura estetică nu reprezintă o problemă, întrucât tehnologia a evoluat și a adus beneficii semnificative în ceea ce privește aspectul.

Domenii: Farma

Digital Workforce SRL

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →