Care sunt secretele investitorilor de succes?

Publicat pe 19 Ianuarie 2021
Ai o afacere, ai acumulat experiență și te gândești tot mai serios să investești la Bursa de Valori. Aceasta ar putea fi o decizie foarte bună, dar înainte de a face acest pas, este important să fii cât mai bine informat(ă), astfel încât să știi ce presupun investițiile înțelepte sau, mai bine spus, care sunt „secretele” investitorilor de succes.

Investitorii de succes își stabilesc anumite obiective

 Altfel spus, investitorii de succes își stabilesc un plan ce conține cele mai importante obiective, pe termen scurt, mediu și mai ales lung, pe care își doresc să le atingă în urma investițiilor făcute. Acest plan îi ajută să fie disciplinați din punct de vedere financiar și să-și reamintească de fiecare dată care este punctul în care își doresc să ajungă în urma deciziilor pe care le iau.

 Investitorii de succes sunt foarte bine informați

 Într-o primă etapă, ai putea crede că în spatele unui investitor de succes stă un broker care are experiență și o multitudine de cunoștințe temeinice. Acest lucru este parțial adevărat, pentru că un broker bun îl poate ajuta pe investitor să-și atingă obiectivele propuse. 

Totuși, nu înseamnă că investitorul ar trebui să se bazeze exclusiv pe experiența și pe recomandările brokerului cu care colaborează, ci ar trebui să fie el, la rândul său, cât mai bine informat, pentru a lua decizii în cunoștință de cauză.

 Un broker bun îl sprijină, de altfel, pe investitor în procesul de „educare financiară” și îi pune la dispoziție materiale de pe care acesta poate să învețe. Acesta este și modul de lucru al echipei Goldring - intermediarul „companiilor antreprenoriale românești”.

 Investitorii de succes gândesc pe termen lung

 Investitorii buni gândesc pe termen lung, pentru că înțeleg că rezultatele semnificative apar doar prin consecvență și răbdare. Ei sunt conștienți de faptul că atingerea obiectivelor pe termen scurt și mediu reprezintă doar o „etapă” care îi va conduce către atingerea obiectivelor pe termen lung.

 Totodată, nu se lasă descurajați de greșelile pe care le fac pe parcursul timpului, ci înțeleg că acestea sunt parte din procesul de învățare și de perfecționare continuă.

Investitorii de succes sunt conștienți de riscuri

Orice investiție poate presupune și un risc, iar un bun investitor înțelege acest lucru și, mai important, și-l asumă. Mai mult decât atât, un investitor de succes își asumă riscurile de-abia după ce le înțelege în profunzime - altfel spus, nu face o investiție doar pornind de la premisa că, oricum, ea presupune un risc, ci investește doar în momentul în care este perfect conștient de ceea ce înseamnă respectivul risc în urmarea planului său și, deci, în atingerea obiectivelor.

De asemenea, un investitor responsabil își asumă doar investițiile care presupun un grad de risc pe care îl poate tolera - prin urmare, există o categorie de investitori care fac doar investiții mici, dar cu un grad al riscului scăzut.

Investitorii de succes învață de la alți investitori de succes

 Mai ales la început de drum, un bun investitor va încerca să se „inspire” din succesele celor care au mai multă experiență pe piața de capital, din succesele celor care au avut rezultate remarcabile de-a lungul timpului, dar și din greșelile acestora - căci, așa cum am spus, greșelile sunt parte din procesul de învățare și de perfecționare. 

 În concluzie, „secretele” investitorilor de succes nu sunt altceva decât o serie de lucruri pe care poți să începi să le pui și tu în practică încă din prima zi în care alegi să investești. Ținând cont de ele pe termen lung, vei observa că vor apărea și rezultatele.

 Mult succes! 

Domenii: Antreprenoriat

Digital Workforce SRL

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!