Care sunt tratamentele fiecărui stadiu al parodontitei?

Publicat pe 18 Februarie 2021
Uneori, trăiești cu impresia că sănătatea ta de fier te poate scuti de apariția multor probleme. Dar, cu trecerea timpului, șuruburile încep să ruginească. Tocmai de aceea nu trebuie să te bazezi doar pe randamentul oferit de organismului tău. Monitorizarea constantă, dar și îngrijirea corespunzătoare sunt singurele metode care pot oferi rezultate adevărate.

Însă, problemele dentare sunt uneori tratate cu superficialitate până în punctul în care va fi prea târziu pentru remedieri. Fiecare semn neobișnuit transmis de dinții tăi ar trebui să te determine să apelezi imediat la un cabinet stomatologic. Altminteri, lucrurile vor degenera progresiv.

Din păcate, majoritatea nu înțelege cât de mult poate conta consultul stomatologic regulat. Multe din problemele dentare sunt reduse sau chiar stopate, iar durerile sau stările de disconfort nu vor exista, povestește dr. Cristiana Padure medic specialist parodontologie în cadrul clinicii Opera Dental din București. 

9 din 10 români suferă de afecțiuni parodontale în diverse stadii. 

Însă, procesul de vindecare este posibil numai în cazul în care intervențiile sunt realizate la timp. De asemenea, metodele de aplicare a tratamentului își reduc semnificativ din complexitate. Iată care sunt principalele tratamente în funcție de fiecare stadiu:

1. În cazul gingivitei, prima formă a parodontitei (cunoscuta popular drept parodontoza), lucrurile se pot rezolva extrem de rapid. Vor fi îndepărtate cu grijă cauzele care au dus la sensibilitatea gingivală și anume placa bacteriană și tartrul. Se vor utiliza doar dispozitivele necesare pentru realizarea unui detartraj și periaj profesional. În cazul în care situația începe să ia proporții semnificative, se va apela la metode avansate de tratament cu ajutorul cărora se vor putea elimina pungile parodontale.

2. În cazul în care stadiul este și mai avansat intervin opțiunile de ordin chirugical. În funcție de caz, medicul va recomanda operații prin care se poate realiza incizia la nivelul gingiilor afectate. Există șanse foarte mari ca efectele bolii parodontale să afecteze și țesutul osos. În asemenea situații se utilizează părți de țesut sănătos pentru a completa zonele unde există goluri. Medicul stomatolog va fi nevoit să stabilească un plan de tratament mult mai complex. 

Sănătatea ta nu poate să rămână invincibilă până la final. Parodontoza este o boală care face ravagii dacă nu este tratată la timp. O singură programare la medicul stomatolog te poate scuti de complicațiile ulterioare. În plus, nu vei fi nevoit să investești sume exorbitante sau să fii supus/ă la tratamente complicate!

Domenii: Farma

DIGITAL KAIZEN SRL

Agentie de marketing digital. Suntem strategi cu suflet creativ.Obsedati de comportamentul consumatorilor tai.Sapam in gramezi de date si vedem tot ceea ce se cauta despre produsele si industria...

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!