Casa Dior a restaurat castelul Colle Noir, locuinta de suflet a lui Christian Dior, si a mutat la Grasse laboratorul parfumierul

Publicat pe 22 Aprilie 2016
Christian Dior Parfums anunta finalizarea unui proiect ambitios, care include restaurarea castelului lui Christian Dior si amenajarea laboratorului de creatie al lui François Demachy in centrul orasului Montauroux, in apropiere de Fantanile Parfumate, precum si stabilirea de parteneriate exclusive cu domenii care produc flori pentru parfumuri.

Povestea lui Dior si a regiunii Grasse este una fascinanta, care se leaga de anii cand, in tinerete, Christian Dior, s-a refugiat in aceasta zona primitoare, in perioada Ocupatiei. Idila sa cu Grasse a continuat odata cu descoperirea exceptionalelor flori care l-au inspirat sa creeze primele parfumuri, adevarate coloane de rezistenta ale legendei Dior, si anume Miss Dior, Eau Freche, Diorama, Diorissimo si Eau Sauvage. Prezenta lui Christian Dior la Grasse a fost consolidata atunci cand, cu cativa ani inainte de moartea sa, a inceput restaurarea castelului Colle Noire, pe care l-a transformat intr-un domeniu fertil, menit sa produca, printre altele, recolte generoase de flori parfumate. 

Astazi, Dior este mai prezent ca niciodata la Grasse, respectand dorintele fondatorului sau si ducand mai departe visul provensal al lui Christian Dior.

Francois Demachy, parfumierul Casei Dior, al carui laborator este amenajat acum in zona Fantanilor Parfumate din Montauroux, este originar din aceasta regiune si a initiat legaturi cu generatiile tinere de cultivatori de flori, a caror pasiune contribuie la revigorarea regiunii Grasse.

Castelul Colle Noir, restaurat in sfarsit conform visului lui Christian Dior, straluceste acum readus la viata.

Hranit de trecutul sau bogat si sustinut de aceste locuri, viitorul parfumurilor Dior se regaseste cu adevarat la Grasse.

Povestea castelului Colle Noir 

In 1951, Christian Dior a cumparat Chateau de La Colle Noir, domeniul din Montauroux urmand sa devina locul de suflet al creatorului care-si gasea aici linistea si isi alimenta creativitatea. Dior s-a implicat in decorarea impunatoarei case si tot el a fost cel care a proiectat gradina edenica ce i-a servit ca sursa de inspiratie pentru cele mai renumite parfumuri ale lui.

Dupa disparitia fulgeratoare a lui Christian Dior, la 29 octombrie 1957, sora sa Catherine a vandut castelul si domeniul de 50 de hectare care il inconjoara. Proprietarii s-au succedat in timp, pentru ca in 2013 castelul sa reintre in posesia Casei Dior.

Timp de trei ani, Christian Dior Parfums a investit in Chateau de La Colle Noir, reusind sa ii redea stralucirea prin refacerea decorurilor proiectate de insusi Dior, precum si prin reconstruirea gradinii, odata cu replantarea trandafirului de mai si a iasomiei de Grasse. Structura castelului a fost regandita, cele 28 de camere originale fiind transformate in 7 apartamente care vor permite Casei Dior sa organizeze aici evenimente speciale si sa ii primeasca pe apropiati – colaboratori, clienti, celebritati.

9 mai 2016 este ziua in care Chateau de La Colle Noir va fi inaugurat.

Astazi, Christian Dior Parfums se intoarce in timp pentru a sublinia cat de profund atasat a fost emblematicul couturier de regiunea care l-a inspirat sa creeze primele parfumuri.

Grasse, regiunea favorita a familiei Dior

Cand Christian Dior a devenit proprietarul Chateau de La Colle Noir, el se intorcea in regiunea pe care o iubea inca din tinerete. Dupa falimentul familiei sale, odata cu criza din 1929, ei s-au mutat la tara, in regiunea Var. Mai tarziu, in timpul Ocupatiei, Dior s-a retras aici si a cultivat legume pentru ca el si cei apropiati sa supravietuiasca. La sfarsitul razboiului, cand a devenit un celebru creator de moda, Dior era déjà iremediabil indragostit de Grasse. Ce l-a atras pe Christian Dior la aceasta regiune a fost, pe langa frumusetea salbatica a naturii, onestitatea oamenilor care cultivau pamantul in vremuri grele si, mai presus de toate, dragostea fata sora sa Catherine, care locuia acolo si se ocupa cu cultivarea florilor parfumate.

Grasse in cifre

Renumita regiune, al carei sol este extrem de benefic pentru florile de esenta, a inflorit in prima jumatate a secolului al XX-lea.

• Trandafirul de mai

2000 de tone – productia in 1939; 76,6 tone – productia in 2010

• Iasomia Grandiflorum

1600 de tone – productia in 1939; 14,5 tone – productia in 2010

• Neroli

2000 de tone in 1939; 4,3 tone in 2010.

Este nevoie de o tona de trandafiri de mai pentru a obtine 1,5 kg de esenta.

Din 600 – 700 de kilograme de iasomie de Grasse se obtine un kilogram de esenta.

O tona de Orange Blossom se concretizeaza intr-un kilogram de esenta Neroli.

Rezultate excelente pentru grupul LVMH in 2015 si la inceputul anului 2016

Casa Dior este membra a grupului LVMH Moet Henessy Louis Vuitton, lider mondial in produse de lux, care in 2015 a raportat venituri de 35,7 miliarde de euro, cu 16% mai mult decat in anul precedent.

In primul trimestru din 2016, cifra de afaceri a grupului LVMH a atins 8,6 miliarde de euro, cu 4% mai mult decat in aceeasi perioada a anului precedent. Divizia de Parfumuri si Cosmetice a grupului LVMH a avut o crestere organica a veniturilor de 9% in primul trimestru al anului 2016.

Christian Dior a inregistrat o crestere puternica generata mai ales de succesul parfumului Sauvage si de evolutia parfumurilor legendare J’Adore si Miss Dior. Remarcabila in evolutia Casei Dior a fost si lansarea noului parfum Poison Girl, care a influentat pozitiv evolutia financiara din primul trimestru al anului 2016.

Grupul LVMH se asteapta la evolutie pozitiva a afacerilor sale, in ciuda insecuritatilor de ordin economic si geopolitic. Grupul isi va mentine strategia de dezvoltare a brandurilor si va continua sa investeasca in inovatie si in calitatea produselor si a serviciilor de desfacere a acestora.

Domenii: Lifestyle

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!