Cât costă să-ți transformi locuința în smart home

Publicat pe 24 August 2020
Cum ar fi ca atunci când ajungi acasă, porțile să se deschidă singure, luminile să se pornească atunci când te apropii de ușă și temperatura din casă să fie perfectă, indiferent de anotimp?

Acest lucru este realizabil și te poate scuti de o mulțime de bătăi de cap, dacă alegi să-ți transformi casa într-o locuință smart.

Avantajul unei case smart este că îți permite să controlezi mai multe aspecte ale acesteia, fie că ești în drum spre casă sau la distanță.

Desigur, confortul în plus aduce cu el niște cheltuieli, iar în acest articol îți vom prezenta care sunt costurile pentru a-ți transforma locuința în smart home.

Lumini Smart - 25-150 de lei

Dacă vrei o casă smart, poți să începi proiectul cu ceva ușor și nu foarte scump.

Poți să instalezi lumini smart în camerele dorite, ca să le oprești sau pornești cu ajutorul unei telecomenzi sau aplicații pe telefon.

Un astfel de bec costă între 25 de lei și 150 de lei, așa că există o varietate mare în ceea ce privește prețurile. În funcție de cât ești dispus să investești, poți să începi la scală mică și, dacă te mulțumește achiziția, echipează întreaga casă cu astfel de lumini.

Prize inteligente - 50 - 350 de lei

Cu ajutorul prizelor inteligente poți automatiza electrocasnicele din casa ta. După introducerea prizelor smart în prizele din casa ta, conectează la ele electrocasnicele.

Pe lângă faptul că poți porni electrocasnicele de la distanță, setezi cicluri de funcționare, monitorizezi consumul acestora și decizi cum să le folosești pentru un consum mai eficient.

Poți seta ventilatoare, lumini, umidificatoare sau alte dispozitive vitale să funcționeze după un program bine stabilit.

Un alt beneficiu al acestor prize este siguranța din modul de vacanță. Poți programa priza inteligentă să pornească și să oprească luminile, pentru a lăsa impresia că este cineva acasă.

Costul acestor prize variază între 50 și 350 de lei în funcție de specificații, așa că și la acest capitol plaja de prețuri este mare, având mai multe opțiuni.

Securitate - prețuri variate în funcție de dispozitiv

Pentru securitatea casei tale ai mai multe opțiuni, precum încuietorile smart, camerele de securitate sau porți inteligente precum porțile batante nice.

Configurează camerele pentru a supraveghea constant casa, iar porțile pot fi setate pentru a fi deschise atunci când te apropii de casă sau le poți deschide cu ajutorul unei telecomenzi sau a unei aplicații pe telefon. În privința încuietorilor smart, acestea aduc un plus de siguranță pentru casa ta.

Camerele de securitate au prețuri variate între 80 de lei/cameră și 11000 de lei pentru un kit complet.

În ceea ce privește încuietorile smart, prețurile variază între 600 de lei și 2900 de lei.

Pentru porțile batante, prețurile pot ajunge de la 750 de lei la 4800 de lei.

Curățenie automată - 600 - 2600 de lei

Dacă vrei să automatizezi chiar și curățenia, îți propunem achiziția unui aspirator inteligent care poate curăța covoarele cât timp ești plecat de acasă. 

Prețurile pentru un astfel de aspirator variază între 600 de lei și 2600 de lei. 

Temperatură inteligentă - pornind de la 185 de lei

Dacă dorești să ai un consum optim de energie și confort atunci când te întorci acasă, poți opta pentru un termostat inteligent, care îți permite să setezi temperaturile de pornire și oprire.

Un astfel de termostat începe de la 185 de lei și ajunge până la 9000 de lei, dacă decizi să achiziționezi și o centrală termică.

Acestea sunt doar câteva moduri în care poți să-ți transformi locuința în smart home, alături de prețurile necesare achiziției produselor specifice.

Alege variantele potrivite pentru tine și bugetul tău și fii cu un pas mai aproape de locuința viitorului, bucurându-te de toate avantajele pe care le oferă un smart home.


Digital Workforce SRL

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!