Cat de importanta este estetica dentara in viata oamenilor?

Publicat pe 20 Iulie 2018
Una dintre cele mai importante specializari ale medicinei dentare tine de estetica dentara, care, prin anumite procedure specializate, reusesc sa redea pacientilor frumusetea zambetului.

Una dintre cele mai importante specializari ale medicinei dentare tine de estetica dentara, care, prin anumite procedure specializate, reusesc sa redea pacientilor frumusetea zambetului.

Printre cele mai importante proceduri, trebuie mentionate: coroana dentara. Incrustatiile, fatete dentare, implant dentar sau albiri dentare profesionale. 

Clinica stomatologica Dentfix pune la dispozitia pacientilor un medic dentist specializat in estetica dentara, astfel incat pacientii sa poata avea parte de cele mai bune tratamente dentare.

Estetica dentara include acele tratamente in urma carora rezultatul este cosmetizarea arcadelor dentare, astfel incat pacientii sa poata obtine un zambet atragator si include anumite proceduri si tehnici din mai multe domenii ale medicinei dentare, cu ajutorul carora este imbunatatit aspectul arcadelor dentare, a gingiilor si a tesuturilor moi din cavitatea bucala.

Cele mai moderne si utilizate materiale din estetica dentara moderna sunt zirconiul si ceramica integrate, datorita faptului ca sunt foarte rezistente si estetice, dar si pentru ca reusesc sa imite structura naturala a dintelui.

Stomatologia traditionala pune accent pe igiena orala si prevenirea, diagnosticarea si tratarea afectiunilor orale aparute,insa clinica stomatologica Dentfix ofera pacientilor posibilitatea de a imbunatati aspectul dintilor si al gurii.

Exista foarte multe beneficii aduse de estetica dentara, iar printre cele mai importante este tratarea dintilor cariati cu ajutorul unei proceduri care se realizeaza cu plombe dentare albe, fotopolimerizabile. O noutate o reprezinta faptul ca nu mai sunt folosite acele materiale care lasau dintii cu diverse pete, ci acum sunt utilizate plombe din portelan , care mai poarta numele de incrustatii sau diverse materiale compozite care au exact aceeasi culoare cu a dintilor. In acest mod este mult imbunatatit aspectul dintilor.

O coroana dentara este acea piesa protetica care are rolul de a acoperi dintele , atat pentru aspectul estetic, cat si pentru a proteja dintele. Medicul dentist trebuie sa tina cont de anumite aspecte, pentru a putea fixa pe dinte acea coroana. Exista anumite roluri pe care le indeplineste o coroana dentara, si anume: rolul estetic , functia masticatorie, functia fonetica, dar trebuie sa creasca si rezistenta dintilor.

Incrustatiile sunt acele reconstructii dentare ce au rolul de a complete anumite portiuni lipsa din coroana unui dinte. Acestea mai poarta si numele de plombe de portelan si sunt realizate din ceramica. Aceste plombe, chiar daca au un pret mai mare decat o plomba obisnuita, acestea, datorita rezistentei de care dau dovada, ajung in timp sa fie o solutie mult mai economica.

O fateta dentara are rolul de a acoperi partial partea vizibila a dintilor anteriori si este fabricata din portelan dentar de foarte buna calitate. Fateta dentara are rolul de a inbunatati felul in care arata un dinte sau mai multi, datorita faptului ca acestia sunt afectati structural sau estetic. Medicul dentist specializat in estetica dentara hotaraste daca este benefic pentru pacient sa i se fateteze dintii, deoarece aceste fatete dentare nu sunt indicate oricui.

Un implant dentar poate fi considerat un inlocuitor al dintelui, insa calitatea vietii este mult imbunatatita in urma acestora. Acesta este un dispozitiv metalic care este introdus in osul maxilar , pentru a inlocui lipsa dintelui. Un implant dentar poate sustine o lucrare proteica, care poate fi o coroana dentara, o punte dentara sau o proteza mobilizabila.


DIGITAL CRAFT AGENCY SRL-D

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →