Cauți electrocasnice? Alege frigiderul potrivit pentru locuința ta

Publicat pe 29 Iulie 2019
Frigiderul este una dintre cele mai importante electrocasnice ale unei locuințe, iar absența sa înseamnă o restricționare masivă în ceea ce privește alimentația. În condițiile actuale ale pieței, varietatea frigiderelor disponibile este foarte mare, din orice punct de vedere, astfel că alegerea aparatului tău de răcire trebuie făcută având în vedere anumite criterii bine definite, ținând cont de nevoile tale și de particularitățile bucătăriei. Care sunt aceste criterii și cum trebuie să te raportezi la ele?

Stilul frigiderului

Frigiderele care au congelator în partea superioară reprezintă un model clasic de aparat, destul de eficient și de ieftin, dar cu mai puține funcții decât alte tipuri. Principalul dezavantaj constă în faptul că rafturile frigiderului sunt destul de joase, astfel că este necesar să te apleci pentru a putea lua alimentele dorite.

O alternativă mai prietenoasă, din acest punct de vedere, este frigiderul care are congelatorul în partea de jos. Chiar dacă va trebui să te apleci pentru a lua alimentele din congelator, această zonă este mai rar folosită decât rafturile frigiderului. 

Aceste frigidere au fie o singură ușă, fie două uși, dacă sunt fabricate în stil franțuzesc. Frigiderele cu două uși sunt mai scumpe decât cele cu o singură ușă, dar și mai spațioase. Dacă dorești să optezi pentru un aparat mai încăpător, dar practic, frigiderele side-by-side sunt o soluție excelentă. 

Tot practice sunt și frigiderele de tip built-in, care pot fi integrate în mobilierul din bucătărie și te ajută să câștigi spațiu și să plusezi la capitolul estetică. Un alt tip de frigider excelent pentru bucătăriile mici este cel compact, destul de scund și nu foarte încăpător, dar care poate fi cu ușurință integrat în spații înguste. 

Frigidere cu dozatoare de gheață și apă rece

Foarte utile pe timp de vară, dozatoarele de gheață și apă rece îți oferă extrem de rapid o băutură rece, scutindu-te de efortul de a depozita în congelator pungi de gheață, după care trebuie să și aștepți înainte de a putea folosi cuburile. Prin intermediul dozatorului de gheață, frigiderul va fi pune mereu la dispoziția ta gheață și nu va trebui decât să apeși pe un buton. 

Totuși, trebuie să ții cont că un frigider dotat cu o astfel de tehnologie trebuie să fie amplasat în apropierea unei conducte de apă din bucătăria ta, pentru a putea fi alimentat corespunzător. Există și frigidere dotate cu filtru de apă, astfel că poți folosi apa livrată de dozator pentru consumul de zi cu zi.

Nu uita să te interesezi cu privire la costul filtrelor de răcire și al altor piese componente ale dozatoarelor, în cazul în care va trebui la un moment dat să le înlocuiești pe cele cu care frigiderul tău este prevăzut. Poți găsi frigidere aici, la prețuri bune și calitate excelentă. 

Funcționalitate: ia în considerare fiecare compartiment

Spațiul disponibil pentru stocarea alimentelor este un aspect esențial la care trebuie să te raportezi atunci când achiziționezi un frigider. Electrocasnicele din această categorie dispun în interior de o etichetă care menționează capacitatea de stocare, însă în foarte multe cazuri, un procent ridicat din acel spațiu nu poate fi utilizat.

De regulă, frigiderele care au congelatorul în partea superioară au cele mai mici restricții când vine vorba de posibilitatea de utilizare a spațiului, în vreme ce la polul opus sunt frigiderele de tip side-by-side. Acestea din urmă au foarte mult loc care nu poate fi utilizat pentru stocarea alimentelor. 

Ce caracteristici ale frigiderului îți sunt de real folos?

Avantajul pe care îl ai atunci când vrei să cumperi un frigider este că modelele existente pe piață sunt atât de variate, încât aproape că ai putea să alegi unul personalizat pentru nevoile tale. Dacă vrei să faci o alegere eficientă și care să te mulțumească pentru o durată bună de timp, asigură-te că aparatul pe care îl vei achiziționa dispune de funcțiile pe care chiar o sa le folosești.

Foarte util este să alegi un frigider al cărui rafturi sunt ajustabile, în așa fel încât să poți mări dimensiunea unui raft, dacă ai nevoie să depozitezi un vas mai înalt, sau să adaugi mai multe rafturi dacă ai de stocat foarte multe vase mici. Totul depinde și de modul în care organizezi alimentele din punct de vedere al spațiului. Ține cont și de durata de viață a aparatului, clasa de consum și temperatura până la care poate răci. 

Alegerea unui frigider nu este una foarte ușoară, având în vedere costurile implicate și importanța aparatului. Tocmai de aceea, trebuie să optezi în funcție de necesitățile și preferințele tale.

Domenii: Lifestyle

Accent Adserving Agency SRL

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →