Cauți o centrală termică? Alege o centrală electrică de la Aleroma.ro

Publicat pe 16 Octombrie 2020
Odată cu trecerea lunilor de vară și cu sosirea zilelor de toamnă începem să ne gândim la iarna care ne stă înainte. Dincolo de pregătirile care au în vedere cămara și dincolo de pregătirile pentru garderoba de toamnă-iarnă, fiecare familie trebuie să aibă în vedere și pregătirile pentru încălzirea locuinței.

Dacă te numeri printre persoanele care tocmai s-au mutat într-o locuință nouă ori dacă vrei sa înlocuiești vechea centrală termică, atunci centralele electrice pot fi alegerea ideala. Majoritatea centralelor termice din țara noastră au ca și agent termic gazul. Acest lucru s-a datorat faptului că în urmă cu mulți ani centralele termice erau în mare parte bazate pe gaz, dar și datorită faptului că prețul gazului era mai mic. În ultimul timp lucrurile s-au schimbat și tot mai multă lume începe să își dea seama de avantajele pe care le oferă modelele de centrale termice electrice atunci când vine vorba despre încălzirea unei locuințe, indiferent dacă este un apartament la bloc sau dacă vorbim despre o casă la curte. 

Avantajele oferite de centralele termice electrice 

Chiar dacă oferta de centrale termice este astăzi foarte diversificată și propune atât centrale pe gaz, cât și modele electrice, dar și centrale pe lemne sau pe cărbune, trebuie spus că toți cei care optează pentru o centrală electrică pot beneficia de o serie de avantaje.  

Primul avantaj se referă la eficiența foarte ridicată a centralelor electrice. Consumul este unul foarte redus și, în același timp, aceste centrale termice electrice asigură un confort termic foarte mare. Cu alte cuvinte vorbim despre rentabilitate foarte ridicată, o centrală electrică având un randament de aproximativ 99% ca urmare a lipsei coșurilor de fum ca în cazul centralelor termice pe gaz. În consecință, energia termică produsă este utilizată doar pentru încălzirea apei din sistemul de încălzire a locuinței. 

Un al doilea avantaj se referă la faptul că o centrală termică pe energie electrică nu prezintă pierderi la fel ca în cazul centralelor termice pe gaz. Costurile foarte mici cu instalarea de centrale electrice reprezintă un alt avantaj pentru care merită să ai în vedere o astfel de centrală termică. Tot ceea ce trebuie făcut este racordarea centralei la sistemul de energie electrică și la sistemul de alimentare cu apă, iar centrala este complet funcțională. 

La aceste avantaje se adaugă și faptul că o centrală electrică nu are nevoie de spații mari unde să fie montată. Astfel este ideală pentru locuințele cu spații înguste și care nu dispun de prea mult spațiu pentru montarea centralei. Și întreținerea foarte facilă este un avantaj important de subliniat în cazul modelelor de centrale electrice. 

Oferta diversificată de centrale termice electrice 

Funcționarea centralelor electrice se bazează exclusiv pe energia electrică, aceasta asigurând încălzirea apei din sistemul centralei. O centrală electrică are la baza o serie de rezistențe electrice care se încălzesc prin intermediul energiei electrice. Ulterior, aceste rezistențe, odată încălzite, vor face transferul de căldura către apa din sistemul centralei și asigură agentul termic sau apa caldă în locuință în funcție de comenzile primite. 

Temperatura apei este setată în funcție de comenzile primite și de setările făcute de utilizator. Atât apa caldă necesară pentru igiena personală și treburile casnice, cât și apa din sistemul de încălzire a locuinței, sunt asigurate prin prisma rezistențelor electrice care se regăsesc în sistemul de funcționare a centralei electrice. 

Dacă îți dorești o astfel de centrală electrică trebuie spus că poți găsi foarte multe modele și branduri în oferta magazinului online www.aleroma.ro. Acest magazin specializat în sisteme de încălzire centralizată și accesorii pentru astfel de sisteme pune la dispoziția clienților săi o gamă diversificată de centrale termice pe gaz, centrale electrice, centrale pe lemne sau centrale pe peleți ori pe cărbune. 


ATELIERUL DE CREATII DIGITALE SRL

Noi cei de la Atelierul de Creatii Digitale ne consideram o agentie de publicitate inovativa, care doreste a oferii clientilor o experienta cat mai completa din punct de vedere al serviciilor....

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!