Ce asigurare să alegi pentru afacerea ta?

Publicat pe 6 Mai 2022
Orice afacere se expune la riscuri încă din momentul în care este demarată. De aceea, este important ca un antreprenor să ia în considerare unul sau mai multe tipuri de asigurări.

În afara unor industrii reglementate (transporturi, aviație, servicii medicale sau profesionale etc) majoritatea asigurărilor sunt facultative. Acest lucru înseamnă că sunt gândite ca metode de mitigare a unor cheltuieli pentru companie în cazul în care apare riscul asigurat. Altele sunt cu rol de incentivare a angajaților (asigurări de tip “employee benefits” - sănătate privată, pensii private, viață etc) sau cu rol de securizare a unui împrumut (asigurări de creanțe, asigurări de clădiri, bunuri și echipamente etc). Descoperă în continuare ce asigurare poți alege pentru afacerea ta.

Asigurarea bunurilor

O poliță de acest tip protejează sediul, bunurile si echipamentele firmei tale. Oferă acoperire în cazul daunelor provocate de riscuri naturale (cutremure, furtuni, inundații, alunecări de teren etc), de evenimente fortuite (incendiu, furt, vandalism etc) sau alte riscuri specifice. O extindere foarte utilă este cea de “business interruption”, cu alte cuvinte, acoperirea pierderilor din întreruperea activității ca urmare a producerii unuia dintre riscurile de mai sus.

Asigurarea vehiculelor

O poliță CASCO te ajută să îți protejezi vehiculul utilizat în interes de serviciu împotriva unor dezastre precum avarii rezultate în urma accidentelor în trafic, loviturilor din parcare sau a furturilor. Ține cont de particularitățile serviciilor oferite în cazul asigurărilor pentru vehicule pentru că există servicii de asistență sau de mobilitate care îți pot face viața mult mai ușoară în caz de daună. Dacă deții o mașină cu o vechime de peste 20 de ani, ți s-ar potrivi, mai degrabă, serviciul de asigurare Casco Vintage.

Asigurarea de răspundere generală

Acest tip de poliță te protejează pentru solicitări de despăgubiri din partea terților. Poate plăti pentru vătămări corporale, pentru pagube de tip material, inclusiv cheltuielile de judecată în cazul în care se ajunge la proces.

O extindere utilă în special în România este acoperirea daunelor morale (nepatrimoniale) în cazul unui incident din care rezulta vătămări corporale.

De asemenea, majoritatea firmelor iau în calcul și acoperirea propriilor angajați pentru situațiile în care aceștia suferă o vătămare corporală ce poate fi imputată angajatorului.

Asigurarea de răspundere pentru produse cu defect

Polița de asigurare de răspundere civilă a producătorului este obligatorie în anumite state, indiferent de natura produselor pe care le vinzi. O potențială vătămare a clienților tăi îți poate pune afacerea în pericol și chiar pot conduce la faliment. Chiar și acolo unde riscul pare mic, s-ar putea să nu poți încheia contracte de vânzare/distribuție pentru produsele tale fără o astfel de acoperire.

Ține cont de aceste tipuri de asigurări și alege una sau mai multe polițe, în funcție de specificul afacerii tale.

Domenii: Lifestyle

Digital Workforce SRL

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!