Ce beneficii are uleiul de cocos pentru păr și piele?

Publicat pe 24 Iulie 2018
Când vorbim de uleiul de cocos și de beneficiile pe care le are acesta pentru sănătate, probabil că primul lucru care vă vine în minte este că trebuie să utilizați substanța aceea uleioasă fie pe păr, fie pe față.

Dar care sunt toate beneficiile uleiului de cocos și cum poate fi cel mai bine folosit?

Când vorbim de uleiul de cocos și de beneficiile pe care le are acesta pentru sănătate, probabil că primul lucru care vă vine în minte este că trebuie să utilizați substanța aceea uleioasă fie pe păr, fie pe față. Dar care sunt toate beneficiile uleiului de cocos și cum poate fi cel mai bine folosit?

Foarte mulți cercetători și adepți ai frumuseții naturale au cercetat de-a lungul timpului beneficiile uleiului de cocos. Și la ce concluzie au ajuns? Uleiul de cocos este utilizat în multe produse de frumusețe pentru un motiv întemeiat: are proprietăți antibacteriene și antifungice, este un hidratant excelent, poate pătrunde foarte ușor în păr și miroase superb!

 Tieraona Low Dog, MD, director al programului de bursier la Centrul de Medicina Integrativa din Arizona spune "Există ceva mai delicios decât uleiul de cocos?"

Uleiul de cocos are multe utilizări uimitoare și nu mai trebuie să cheltuiți o avere pe produsele cosmetice din magazine. Aveți nevoie doar de ulei de nucă de cocos virgin și natural!

Beneficiile uleiului de cocos pentru păr

Există foarte multe balsamuri de păr care conțin ulei de nucă de cocos, deoarece acesta pătrunde foarte bine și repede în păr. "Eu folosesc ulei de nucă de cocos pentru păr și pielea pentru o condiționare profundă", spune Tasneem Bhatia, MD, medic de integrare și proprietar al Centrului de Medicină Holistică și Integrativă din Atlanta.

Tot ce trebuie să faceți este să aplicați ulei pe păr, să-l înveliți cu un batic și să-l lăsați peste noapte. Dimineața un duș călduț va îndepărta excesul de ulei iar părul va rămâne mătăsos și frumos mirositor.

Dacă aveți probleme și cu firele de păr rebele, atunci uleiul de cocos vine din nou în ajutor. Calmează-ți firele ce nu vor să stea la locul lor cu puțin ulei pe post de balsam de păr. Totodată, acesta poate ajuta la regenerarea firelor despicate și oferi o strălucire specială părului.

Beneficiile uleiului de cocos pentru față

Deoarece uleiul de nucă de cocos are proprietăți antibacteriane, antifungice, hidratante și, potrivit cercetărilor, excelent pentru dermatita atopică, multe femei îl folosesc și ca hidratant pe timp de noapte.

Încercați metoda dublă de curățare:  masați ulei în mișcări circulare pe toată fața și gâtul, iar când ați terminat, spălați reziduul cu detergenții preferați. (Dacă sunteți predispus la acnee, evitați această tehnică dacă nu știți că pielea dumneavoastră tolerează uleiul de cocos.)

Uleiul de cocos este un foarte bun demachiant și funcționează chiar și pe rimel rezistent la apă! Puneți puțin pe un burete și tamponați ușor ochii, acordând atenție și zonei de sub ochi. Odată ce ați terminat, spălați-vă fața ca de obicei.

Crema convențională de epilare este scumpă și plină de substanțe chimice, de care nu aveți nevoie pentru a obține picioare frumoase și fine, puteți folosi și uleiul de cocos pentru asta!

Uleiul de cocos este ieftin, natural antimicrobian și miroase divin. În plus, proprietățile sale de calmare a pielii vă vor lăsa picioarele hidratate (dar niciodată grase).

Cine mai poate spune acum că nu are nevoie de un borcan de ulei de cocos în casă?

Domenii: Lifestyle

S.c. Creative Dual Services S.r.l.

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →