Ce costuri implică achiziționarea unei case prin credit imobiliar?

Publicat pe 19 Iulie 2023
Costul pentru achiziționarea unei case prin credit imobiliar depășește, de fapt, prețul real de cumpărare. Dacă este pentru prima dată când faci asta, s-ar putea să te simți un pic copleșit când tragi linie la final - cheltuielile au depășit bugetul stabilit pentru achiziționarea locuinței dorite.

Costul pentru achiziționarea unei case prin credit imobiliar depășește, de fapt, prețul real de cumpărare. Dacă este pentru prima dată când faci asta, s-ar putea să te simți un pic copleșit când tragi linie la final - cheltuielile au depășit bugetul stabilit pentru achiziționarea locuinței dorite.

Dar de ce se întâmplă acest lucru? Motivul principal constă în necunoașterea tuturor costurilor. Și pentru că există această problemă, ți-am pregătit un articol scurt și concis despre aceste cheltuieli.

1. Avansul

Avansul reprezintă acea parte din prețul de achiziție al locuinței pe care trebuie să o plătești anticipat. Acest lucru îți oferă acces la o ofertă mult mai bună de credit imobiliar.

Cum funcționează? Dacă vrei să cumperi o locuință de 200.000 de euro, de exemplu, și oferi 10% avans, vei putea obține împrumut de 180.000 de euro.

Suma avansului este un procent din prețul total al locuinței și depinde de ce tip de credit soliciți; unele tipuri de împrumuturi ar putea necesita între 15%și 20% avans.

2. Costuri de închidere

Pentru a finaliza procesul de împrumut și pentru a obține cheile de la proprietate, va trebui să achiți toate costurile de închidere asociate. Acestea pot varia, de obicei între 2% și 5% din valoarea creditului și pot include taxe de aplicare pentru credit și taxe pentru evaluarea proprietății.

3. Costuri de mutare

Când îți stabilești bugetul pentru achiziționarea unei case prin credit imobiliar, nu uita că, indiferent dacă o faci pe cont propriu sau lucrezi cu o firmă, va trebui să suporți costurile de mutare.

4. Costuri pentru asigurarea de locuință

Atunci când cumperi o casă nouă, va trebui să închei o poliță de asigurarea obligatorie pentru locuință.

Scopul poliței este de a te proteja împotriva daunelor cauzate de evenimente neplăcute, cum ar fi alunecări de teren, incendii și inundații. Costul pentru asigurare variază semnificativ, în special în zonele cu risc seismic ridicat.

Cu o poliță obligatorie la îndemână, îți va fi mult mai ușor să-ți protejezi finanțele de cheltuielile neașteptate privind reparațiile. Acest lucru îți permite să gestionezi mult mai ușor banii și să plătești ratele creditului imobiliar în timp util.

 5. Costuri pentru întreținerea locuinței

Indiferent unde locuiești, va trebui să planifici întreținerea generală a locuinței, în care să incluzi și reparațiile. Uzura se întâmplă inevitabil, deci este important să ai fonduri suplimentare la îndemână. Mulți experți financiari recomandă economisirea a 1% din valoarea locuinței pentru întreținerea acesteia în fiecare an. În plus, trebuie să menții un fond de urgență pentru a aborda problemele cruciale pe măsură ce apar.

În ceea ce privește împrumutul pentru locuință în sine, află de la consultanții Credit Europe Bank mai multe detalii despre costurile creditului imobiliar.

Costurile de cumpărare și deținere a unei case pot escalada rapid, deci este important să fii pregătit din punct de vedere financiar. Va trebui să economisești bani pe o perioadă îndelungată și să-ți îmbunătățești scorul de credit pentru a beneficia de cea mai bună ofertă de credit imobiliar.

Domenii: Imobiliare

Digital Workforce SRL

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!