Ce costuri implică amenajarea unei grădini moderne?

Publicat pe 21 Iulie 2021
Grădinile moderne sunt o extensie exterioară a casei, una care îmbie la petrecerea timpului într-un mod plăcut, în aer liber. În rândurile ce urmează analizăm fiecare element în parte din ceea ce presupune amenajarea unei grădini și îți prezentăm costurile pe care le implică acest proces.

Mobilierul pentru grădină

Mobilierul de exterior este prezent în amenajările grădinilor de multă vreme, însă aceste elemente au trecut, de-a lungul timpului, prin diferite schimbări. De la mobilierul specific stilului clasic, cu mese din fier forjat și fațete din sticlă și scaune tapițate, la mobilierul specific stilului rustic, cu elemente decorative din lemn, ajungem în prezent la gamele de mobilier pentru gradină de la Mathaus, rezistente la intemperii, soare și șocuri, care au un efect uimitor asupra esteticii exterioare.

Poți amenaja zona terasei folosind mese și scaune de grădină, sau poți chiar să optezi pentru canapele, colțare și fotolii de exterior care să înfrumusețeze zona piscinei sau terasa. Va trebui, așadar, să ai în vedere în cadrul bugetului total și aceste elemente, pentru că ele vor fi o parte specială a felului în care va arăta grădina ta.

Pergole retractabile

O parte a bugetului tău ar trebui să se îndrepte către pergolele retractabile, o adevărată găselniță a erei moderne. Aceste pergole sunt, de fapt, structuri metalice cu dispunere pe pereții exteriori, care au rolul de a păstra umbra și de a proteja, așadar, de razele ultraviolete. Pergolele retractabile nu sunt, însă, produse foarte scumpe, mai ales dacă avem în vedere gradul lor crescut de eficiență și confortul pe care îl aduc mai ales în timpul sezonului cald.

Placările cu piatră naturală

Amenajarea zonelor grădinii presupune și delimitarea aleilor pietonale, ceea ce implică acoperirea acestora cu materiale care să te ajute să creezi un efect special. Cea mai bună opțiune este să plachezi cu piatră naturală, pentru că vei reuși în acest fel să te bucuri un ambient special, unic și natural.

Travertinul este o opțiune perfectă pentru exterior, în special în varianta sa nechituită, pentru că această rocă calcaroasă ajută atât în ceea ce privește partea estetică, prin colorit și modele, cât și pe partea funcțională, prin prisma faptului că nu permite alunecarea, nu se încinge în timpul expunerii la soare și are și o rezistență mecanică ridicată. Travertinul este potrivit în special în zona piscinelor, deoarece porii săi ajută la drenarea apei și la uscarea rapidă a suprafeței.

Delimitarea zonelor cultivate

Pentru a te bucura pe deplin de grădină, trebuie să ai în vedere și protejarea zonelor pe care le le cultivi cu iarbă, flori, legume sau fructe. Gazonul sau zonele cu flori pot fi, de exemplu, protejate cu ajutorul gardurilor de delimitare, pe care le poți realiza din sârmă împletită ori plasă bordurată sau chiar din lemn.

Ghivece și fântâni arteziene

Pentru un plus de frumusețe în grădină, poți opta pentru ghivece suspendate sau chiar pentru fântâni arteziene de mici dimensiuni care să te ajute să scoți în evidență naturalețea spațiului. Fântânile s-ar putea să fie soluții costisitoare, în funcție de tipul lor, de materiale sau de accesoriile cu care sunt prevăzute. Ghivecele, însă, sunt o soluție ieftină și utilă, care te va ajuta să obții un aspect deosebit.

Fiecare dintre aceste elemente ridică anumite costuri, însă ar trebui să ai în vedere acele tipuri de amenajări care crezi că s-ar potrivi în grădina ta și care ar putea aduce un plus din punct de vedere estetic. Calculează, analizează și implementează pentru că, la fel ca și tine, grădina ta are nevoie de tot ceea ce este mai bun.


Digital Workforce SRL

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!