Ce e o petrecere fără muzică?

Publicat pe 20 Februarie 2020
E o plăcere să ieși cu prietenii în natură, la orice vârstă. Cu cât e mai izolată zona, cu atât mai bine. O cabană pe malul unui lac sau a unui râu este tot ce aveți nevoie ca să simțiți bine, așa cum știți doar voi. O zi de activități, o zi de relaxare, dar seara mereu se lasă cu distracție exact așa cum vă place, cu muzică și mâncare pe gustul tuturor. Și chiar dacă nu este nicio servire sau bucătari care să pregătească totul, fiecare contribuie cu câte ceva și asta îi apropie și mai mult și îi face să se simtă foarte bine.

Totul merge foarte bine în această ieșire în natură cu prietenii, însă fiind o locație atât de izolată, chiar dacă nu toate activitățile se bazează pe energie electrică, distracția se întreține cu muzică, iar pentru asta este nevoie de o sursă de energie, care poate avea oricând o problemă. Fie că este vorba despre o defecțiune apărută pe tot sistemul de alimentare cu energie electrică, fie că este o defecțiune la circuitul intern, sau chiar ceva temporar, din cauza unor condiții meteo neașteptate, orice întrerupere a distracției este foarte neplăcută și trebuie remediată cât mai curând.  

Ca orice proprietar de cabană într-o locație izolată, trebuie să ai mereu un plan de rezervă pentru momentele neprevăzute în care furnizarea de energie electrică este întreruptă. Ai crede că un generator este o soluție bună, dar acesta oferă energie doar pentru scurt timp, și nimeni nu vrea ca petrecerea să fie întreruptă din nou. Așa că, uneori, trebuie să te gândești la o soluție care să nu fie doar o completare a sistemului de alimentare tradițional, ci o soluție de lungă durată și de care să poți depinde oricând, o soluție de încredere.

Soluția pe care o propunem este una care nu necesită cunoștințe de specialitate în domeniul instalațiilor electrice, ci doar de răbdare și de urmarea instrucțiunilor pentru a implementa un kit fotovoltaic cu invertor, care fie să completeze consumul de energie electrică. Chiar dacă ai o sursă de energie electrică de la un furnizor, întotdeauna merită să economisești energie dacă poți să o produci chiar tu. Să nu mai spunem că este exact ceea ce ai nevoie atunci când sistemul tradițional te lasă baltă.

Dacă ești dispus să investești suficient de mult, un astfel de kit fotovoltaic poate să fie singura sursă de electricitate de care ai nevoie într-o cabană, în special dacă toți consumatorii se limitează la iluminat și la câteva aparate necesare în orice cabană. Încălzirea se poate face cu gaze naturale sau, și mai bine, cu lemn, ca să fie în ton cu atmosfera unei cabane izolate și să ofere farmecul necesar unei astfel de locații.

Un kit fotovoltaic despre care vorbeam este compus din: panouri fotovoltaice cu 60 de celule cu puterea de 260Wp, regulator de încărcare Victron Energy SmartSolar MPPT 100V/20A, acumulatori Victron Energy Deep Cycle AGM 12V/165Ah, invertor cu undă sinusoidă pură Victron Energy 24/1200VA, cabluri solare între panouri și regulator, conectori MC4 sertizați pe cablul solar și cabluri între regulator și acumulatori. În funcție de anotimp, producția panourilor fotovoltaice poate fi, în medie, de până la 825 Wh pe zi în luna decembrie și 2425 Wh pe zi în restul anului. (Poți cumpăra de aici kituri fotovoltaice off grid).

Așadar, trebuie să fii mereu pregătit pentru orice se poate întâmpla. Este necesar să te gândești la alternative atunci când ai o cabană izolată și vrei să găzduiești petreceri în orice perioadă a anului. Fie locația cât de frumoasă, orice petrecere este distrusă fără energie electrică.

Mai multe informații pe https://carpatenergy.ro.

Domenii: Constructii, Energie

CRIS DIGITAL BRANDING SRL

Branziba (cunoscuta anterior ca Brandion Agency) este o agentie performanta de branding si marketing. Ai nevoie de mai multi clienti? Contacteaza-ne!

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!