Ce este dezvoltarea personală și care este rolul ei

Publicat pe 1 August 2022
În ultimele decenii, mulți traineri sau psihologi au pus accent pe conceptul de dezvoltare personală. Un parcurs de acest fel este o călătorie atentă și conștientă pe care o faci către tine însăți, și care te ajută să te cunoști mai bine, pentru a-ți îmbunătăți în acest fel comportamentul sau reacțiile, dar și competențele în plan personal, social și profesional.

Citește mai jos mai multe despre dezvoltarea personală și despre rolul pe care îl poate avea în viața ta.

Ce este dezvoltarea personală

Evoluția la nivel personal și de grup a condus întotdeauna la societăți mai puternice și mai bine dezvoltate. La nivel individual, formarea ca individ începe din primii ani de viață, prin cunoștințele primite prin intermediul familiei, școlii și ale societății.

Dezvoltarea personală pe care o faci în mod conștient poate începe indiferent de etapa sau vârsta la care te afli. Aceasta implică recunoașterea acelor abilități care te diferențiază de alții, sau care te pot ajuta să evoluezi și să performezi în mod unic, ținând cont de aptitudinile tale înnăscute sau formate. Mai mult, acest proces îți permite să înveți și să asimilezi mereu lucruri noi, care te vor ajuta să îți îmbunătățești nu doar comportamentul, ci și alte aspecte esențiale ce țin de viața ta.

Această fel de exprimare mai complexă, poate chiar completă a potențialului tău poate avea loc pe diferite paliere, nu doar individual, ci și social sau profesional. Rezultatul creșterii tale la nivel personal este, în mod direct, îmbunătățirea calității vieții tale, creșterea șanselor de a-ți realiza dorințele și aspirațiile, și faptul că te vei simți mai împlinită cu tine și cu alegerile pe care le faci.

Un prim pas de a începe un astfel de proces de autocunoaștere este, în primul rând, să îți dorești să fii mai bun. Apoi, te va ajuta să identifici și să conștientizezi mai atent calitățile care le ai, deoarece sunt atuurile care te vor ajuta pe acest drum. Pe Clb.ro găsești cărți pentru dezvoltarea personală, prin care autori recunoscuți la nivel internațional oferă informații despre importanța acestui tip de conștientizare. Mai mult, prin intermediul acestor lecturi vei reuși să identifici și acele comportamente sau tipare mentale care te sabotează și te țin pe loc, laolaltă cu soluții prin care le poți depăși.

Cum te ajută dezvoltarea în plan personal și care este rolul ei

De multe ori, dorința de a te dezvolta la nivel personal poate veni ca urmare a unor experiențe care simți că te sabotează sau că se repetă, pe care vrei să le depășești.

Indiferent care ar fi motivul pentru care dorești să crești și să te dezvolți, pentru a schimba ceva serios în comportamentul și implicit în viața ta este să începi să aplici consecvent ceea ce afli prin intermediul lecturilor sau ale training-urilor de dezvoltare la care participi. Doar în acest fel, vei vedea cum obții rezultate care funcționează, întâi pe termen scurt apoi ca schimbări pozitive, benefice pe termen lung.

Dezvoltarea personală are rolul de a te scoate din zona de confort, astfel încât să poți să-ți depășești limitele și să devii cea mai bună versiune a ta. Vei vedea cum, asimilând informații noi de acest fel, mintea îți devine mai flexibilă, mai adaptată la schimbare, și va accepta mai ușor soluții la care poate nici nu te-ai fi gândit.

Toate aceste răspunsuri pe care le primești prin intermediul lecturilor, al discuțiilor cu persoane interesate de a crește la nivel individual sau prin participarea la cursuri de dezvoltare te vor ajuta să îți împlinești întregul potențial și să fii mai împlinită cu tine, pe termen lung. Aceasta vine în primul rând din înțelegerea mai corectă a propriilor emoții, adică a felului în care reacționezi la situațiile prin care treci, dar și prin deprinderea de mecanisme prin care să le faci față sau să le depășești. O înțelegere și aplicare corectă a unor metode specifice te vor ajuta apoi să te vindeci și să crești, să te maturizezi.

O modalitate mai flexibilă de a vedea lucrurile te va ajuta de asemenea să găsești soluții și rezolvări la problemele cu care te confrunți, pentru a realiza mai ușor ceea ce-ți dorești.

Procesul de dezvoltare personală nu este doar un simplu pas sau o perioadă singulară din parcursul tău ca individ, ci te poate însoți de-a lungul întregii vieți, dacă îți dorești acest lucru.

Domenii: Lifestyle

Digital Workforce SRL

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!