Ce face o agentie de marketing online?

Publicat pe 14 Ianuarie 2021
Un business care nu este prezent online in 2021 este aproape invizibil, iar nevoia de sprijin din partea unei agentii de marketing online nu poate fi pusa la indoiala.

Pentru a putea aduce o afacere in fata publicului potrivit este nevoie de un ansamblu de proceduri bine stabilite si adaptate la fiecare context in parte. Aici intervine experienta specialistului in marketing online care trebuie sa aiba cunostintele necesare pentru a se putea mula pe fiecare subiect. Marketingul online ne vine in ajutor atunci cand vrem sa vindem un produs sau un serviciu, pentru ca acesta sa ajunga in fata celor care au toate sansele sa fie interesati.

Cumparaturile online reprezinta un fenomen tot mai amplu de la un an la altul, ceea ce presupune ca eforturile magazinelor trebuie sa se concentreze in acest sens, pentru a se adapta la nevoile actuale ale publicului. Clientii sunt intr-o cautare continua de produse si servicii, iar business-urile care investesc in marketing online pot ajunge direct in ochii acestora.

Promovarea online este diferita de cea traditionala intrucat permite ca procesul de comunicare sa existe in ambele sensuri. De exemplu, o reclama intr-un ziar, la radio sau la TV nu are cum sa implice audienta, care doar o observa si atat, fara ca performantele si eficienta acesteia sa poata fi masurate intr-un mod precis, ci doar estimate. In schimb, prin reclamele online exista posibilitatea de a putea monitoriza indeaproape eficienta si se ofera oportunitatea de a avea contact direct cu business-ul. Daca o reclama atrage un utilizator acesta poate accesa imediat propriul site, iar de aici se poate lega o relatie cu acesta.

Atrage trafic de calitate

Ca o comparatie cu promovarea prin mijloacele traditionale, o agentie de marketing online ajuta sa atraga trafic de calitate. Reclamele clasice apar in fata clientilor tinta si a celor care nu au sanse sa fie interesati de produsele si serviciile promovate, motiv pentru care este mai dificila concentrarea catre publicul potrivit. In schimb, online se poate alcatui un profil al clientului ideal, iar reclamele sa fie afisate exclusiv celor care indeplinesc criteriile stabilite pentru cresterea eficientei.

Migrarea magazinelor către online

Tot mai multe magazine au ales sa migreze catre online si sa functioneze exclusiv pe acest canal, solutia fiind una care ofera numeroase avantaje la schimb, incepand de la faptul ca aceasta este adaptata nevoilor actuale si obiceiurilor consumatorilor. In al doilea rand, magazinele online isi ofera produsele si serviciile non stop, astfel ca nu sunt presate de un interval orar si nici nu mai au nevoie de un numar mare de angajati. In al treilea rand, se reduc si costurile cu achizitionarea sau inchirierea unui spatiu dedicat, iar clientii se bucura de libertate deplina si isi pot aloca tot timpul necesar pentru documentarea cu privire la produsele si serviciile de care sunt interesati. Mai mult, cu ajutorul internetului se pot depasi toate barierele geografice, iar marketingul online are un cuvant greu de spus in acest sens.

Metodele de promovare online se adapteaza periodic in functie de diferiti factori, iar pe langa traficul organic care a fost popular inca de la inceputurile online-ului, au aparut si serviciile Google Ads care au devenit cel mai eficient mijloc de promovare, lista fiind completata ulterior de promovarea prin social media care vinde prin imagine si se bazeaza pe achizitiile de impuls.

Totusi, viitorul promovarii online este propus de o agentie de marketing online din Bucuresti, Wisevision, ce a dezvoltat un software ce vine in completarea eforturilor de marketing online prin solutii avansate de raportare a performantei. Solutia completa de tracking, analiza si optimizare SEO on-page este utila in special pe partea de Search Engine Marketing si ajuta atat agentiile de marketing online, cat si clientii acestora care pot monitoriza performantele agentiilor cu care colaboreaza.

Domenii: Afaceri

Wisevision SRL

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!