Ce lucrări de întreținere trebuie realizate periodic pentru un autoturism Dacia?

Publicat pe 24 Iulie 2021
Mașina ta este o un mecanism complex, care are nevoie de multă întreținere. Pentru majoritatea vehiculelor, service-ul trebuie făcut la intervale regulate, conform specificațiilor din manualul proprietarului.

O întreținere periodică va menține mașina în funcțiune pentru mai mult timp și îți va asigura drumuri sigure pe distanțe mult mai mari.

Nimeni nu își dorește să se confrunte cu defecțiuni majore ale mașinii, mai ales pentru că reparațiile pot fi destul de costisitoare. De aceea, este important să verifici regulat mașina, să te asiguri că folosești doar piese originale. Poți găsi aici toate piesele pentru marca Dacia, iar în continuare află care sunt lucrările de întreținere care trebuiesc realizate periodic.

1. Verifică anvelopele lunar

Anvelopele mașinii tale trebuiesc verificate în mod regulat, pentru a te asigura că sunt într-o formă excelentă. Astfel, banda de rulare a anvelopei trebuie să aibă o adâncime bună, iar presiunea trebuie să fie cea recomandată de producător. Presiunea corectă nu este doar o necesitate pentru a șofa în siguranță, ci este și un element important care ajută la un consum optim de combustibil. Periodic sau la un anumit număr de kilometri rulați, este recomandat să rotești anvelopele pentru a le asigura o uzură uniformă.

2. Verifică nivelul de ulei

Uleiul este cel care oferă o funcționare perfectă tuturor componentelor motorului. Acesta joacă rolul de lubrifiant, împiedicând părțile importante ale motorului să se uzeze ori să se încingă. Dacă nu este schimbat în mod regulat, uleiul se consumă ori își pierde calitatea, iar asta va cauza frecare între piese și, implicit, deteriorarea motorului.

3. Verifică celelelate fluide

O mașină are multe alte fluide cu ajutorul cărora funcționează, iar verificarea acestora este necesară. Lichidul pentru parbriz este unul dintre ele, fiind cel care se epuizează cel mai rapid.

Lichidul de răcire al motorului, antigelul și lichidul de direcție au sisteme speciale de verificare, astfel încât poți afla cu ușurință dacă este nevoie de intervenția ta. Este foarte ușor să adaugi lichidul necesar, așa că nu amâna nicio clipă aceste operațiuni.

Lichidul de răcire și antigelul au scurgeri distincte, chiar dacă completarea / înlocuirea acestora sunt operațiuni diferite.

4. Îndepărtează coroziunea bateriei

Principala cerință pentru îngrijirea bateriei este păstrarea unor borne curate. La fel ca în cazul frânelor, factorii de mediu pot provoca acumularea de diverse murdării sau reziduuri, care pot împiedica buna funcționare. O perie de sârmă, împreună cu o soluție specială, va elimina coroziunea într-un mod foarte facil.

5. Verifică frânele

O componentă critică pentru siguranța oricărei mașini este sistemul de frânare. Trebuie să fii întotdeauna atent la modul în care simți frânele. Orice modificare în nivelul de apăsare al pedalei, orice sunet suspect sau vibrație în volan, poate semnifica probleme la sistemul de frânare, așa că trebuie să le verifici la un mecanic autorizat. Iată care sunt cele mai frecvente sunete neobișnuite care îți vor atrage atenția asupra unor probleme la sistemul de frânare:

Scârțâit: semnifică faptul că este momentul să montezi niște plăcuțe de frână noi. Cele vechi scârțâie deoarece sunt uzate și se freacă de motor.

Măcinare: Nu este un sunet normal, dar este posibil să apară destul de rar. Atunci când nivelul de umiditate din aer este ridicat, se poate poate forma rugină pe disc, dacă mașina nu este condusă o anumită perioadă de timp. Sunetul de măcinare este produs de rugina care se desprinde.

Zăngănit: Este un zgomot specific, care sugerează faptul că unul dintre rotoare este deformat sau uzat și trebuie înlocuit.

Sunete intermitente: Dacă auzi sunete din când în când, fără a le putea identifica ori localiza, se poate ca explicația să aibă legătură cu supraîncălzirii discurilor. Această problemă trebuie neapărat analizată de un specialist, care o poate identifica și o poate remedia.

Domenii: Auto

Digital Workforce SRL

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!