Ce poate bloca un cos de fum?

Publicat pe 29 Iulie 2016
Semineele sunt elegante si emana eleganta in orice casa, spatiu sau sediu, insa, in spatele frumusetii desavarsite a acestora se afla si niste elemente care desi nu prea sunt ele vizibile, ele au o enorma importanta pentru siguranta dumneavoastra si a celor dragi. Vorbim despre banalul, dar foarte importantul cos de fum. Echipa firmei Seminee Mol ridica astfel de structuri pentru toti clientii sai din Craiova, zonele apropiate, si nu numai. Aceasta oferta este prezenta pe langa cea de seminee, focare semineu, gratare de gradina, dar si altele.

De la cosuri de fum metalice, din ceramica, pana la cele cu sau fara asistare

    Spuneam intr-un articol mai recent despre faptul ca rolul unei evacuari de fum este acela de a elimina fumul si gazele de ardere intr-o maniera sigura fara a permite acestora sa patrunda in incinta unde este amplasat semineul. Ei bine, de asemenea, in general exista doua mari categorii de cosuri de fum, cele simple si cele asistate, ambele putand fi atat din ceramica, cat si cu tubulatura metalica. Evidentm indiferent de materialul din care sunt realizate segmentele cosului, exista posibilitatea atasarii unor elemente decorative ce imita caramida, sau de ce nu, pot fi imbracate chiar intr-o structura de caramida usoara.

    Fie ca vorbim de cai de evacuare simple sau asistate, ambele categorii au nevoie de o mentenanta periodica pentru a asigura buna functionare a acestora. De cele mai multe ori, incidentele nedorite sunt cauzate de catre acumularea reziduurilor de ardere in cosul de fum, fapt ce duce la infiltrarea in camera unde este pus semineul a noxelor (monoxid de carbon) dar si a fumului.

Un cos de fum blocat poate prezenta multe riscuri

    Tubulatura unui cos de fum poate avea diferite diametre, insa indiferent de acesta, exista riscul acumularii de funingine, care datorita umiditatii dar si a altor produse rezultate arderii lemnului sau a gazului metan pot duce la formarea unei paste foarte cleioase (in cazul semineelor pe gaz) care poate duce la sufocarea gurii de evacuare.

    Bun, ce-i de facut? Pai, in primul rand este bine ca odata la cativa ani sa solicitati ajutorul profesional, insa ar fi bine totusi sa nu apelati la celebrii hornari care umbla pe strada intinzand mana doar pentru a face un banut, doi. Apelati la o firma specializata in intretinere si mentenanta pentru cosuri de fum, noi putem oferi aceste servicii pentru intreaga zona a Craiovei dar si in imprejurimi.

    De cele mai multe ori, un expert in mentenanta cosurilor de fum is va termina treaba foarte repede, fiind vorba despre operatiuni de curatare si de inspectie cu o camera video speciala, insa, mai sunt si cazuri foarte rare in care cosul de fum este blocat de un mic animal cazut sau formarea unui dop de gheata sau alte situatii. Asa ca, in momentul in care observati ca in camera apare chiar si unpic de fum care persista, este cel mai bine sa apelati la un expert in cosuri de fum.

    Noi va invitam pe siteul www.seminee-mol.ro pentru a afla si mai multe despre lumea instalatiilor pe lemn si nu numai. De asemenea, o echipa de experti este oricand la dispozitia dumneavoastra pentru a va raspunde la intrebari.


AGENTIA FORTIN SRL

Agenția Fortin aduce împreună o echipă formată din artiști web design, art direction, copywriting, programare și SEO pentru a dezvolta concepte de comunicare profitabile.

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!