Ce pregătește cea mai utilizată platformă de învățare pentru rezidențiat din România

Publicat pe 11 Octombrie 2021
Povestea începe în 2015, când frații Mihai și Dragoș Voinea, pe atunci studenți la medicină, au construit, pe baza unei tehnologii create inițial pentru examenul de admitere la medicină, ceea ce avea să devină cea mai utilizată platformă de pregătire online pentru rezidențiat din România.

Începutul din 2015 a fost timid. La momentul respectiv, bibliografia pentru rezidențiat continua să se bazeze pe ECN. Însă anul 2016 a venit cu o veste extraordinară. În ianuarie a fost publicată noua bibliografie (celebrul compendiu în două volume, pentru domeniul medicină) care avea să consolideze poziția și reputația platformei în următorii ani. Acela a fost momentul când a echipa a reușit să profite de „restartul” bibliografiei. 

Echipa a crescut de la patru membri la aproximativ 15 în prezent, iar în 2021, un număr adițional de 40 de medici, farmaciști și de stomatologi au contribuit cu întrebări de tip grilă pentru Grile-Rezidentiat.ro. Riguriozitatea, atenția la detalii și lucrul după proceduri construite cu grijă sunt doar câteva dintre elementele fundamentale ce au fost „ranforsate” constant pentru a asigura un standard înalt de calitate.

Platforma funcționează, precum concursul național de rezidențiat, prin întrebări de tip grilă, având un portofoliu imens, de aproape 20.000 de grile din noua bibliografie în acest moment (octombrie 2021). Cu peste 62.000 de utilizatori ce s-au bucurat de funcțiile și avantajele platformei, Grile-Rezidentiat.ro se apropie de o bornă importantă: 2 milioane de teste rezolvate pe platformă, de la înființare și până în prezent.

Ceea ce o face atât de căutată este faptul că funcționează precum un organism, nimic nu este static. Grile-Rezidentiat.ro (www.grile-rezidentiat.ro) abundă în funcționalități (de la posibilitatea de a face simulări oricând și până la crearea de teste doar cu grilele greșite sau modulul de discuții, unde se discută întrebările grilă în cadrul comunității), existând inclusiv o echipă de moderatori care verifică în timp real grilele raportate de utilizatori.

Cum a evoluat platforma

De-a lungul anilor, au apărut spații virtuale conexe, născute din dorința autentică de a ajuta comunitatea să-și maximizeze potențialul.

  • Astfel, în 2018 a apărut Blogul Grile-Rezidentiat.ro, unde doi medici și un psiholog publică articole extrem de utile pentru viitorii rezidenți.
  • În 2019, Marsilian, compania care deține Grile-Rezidentiat.ro, a adus în peisaj prima platformă de medicină 3D din România, BIOMAP (www.biomap.ro), în prezent cu un număr de aproximativ 54.000 utilizatori – înțelegând nevoile studenților la medicină de a înțelege mai bine și de a învăța vizual.
  • Mai târziu, în 2020, s-a lansat Podcastul Grile-Rezidentiat.ro, unde gazda, dr. Cătălina Voinea, intervievează medici de pe diverse specialități într-un efort de a ajuta comunitatea studențească să ia o decizie informată în perspectiva susținerii cu succes a concursului național de rezidențiat.
  • În primăvara lui 2021 a apărut și Mindcastul Grile-Rezidentiat.ro, unde dr. Teo Dumitru a extins interviurile dincolo de granița specialităților, abordând și subiecte din sfera dezvoltării personale.

Ce urmează?

Două surprize mari pregătește echipa din spatele Grile-Rezidentiat.ro pentru finalul anului 2021. De peste un an se lucrează la o nouă tehnologia pentru platforma de pregătire prin grile, care o va înlocui pe cea actuală. Noua platformă de pe Grile-Rezidentiat.ro va fi mai rapidă, mai bine organizată, oferind o experiență superioară atât pe mobil, cât și pe laptop, fiind și mai ușor de utilizat decât în prezent.

Nevoia unui upgrade a venit în urma creșterii imense a comunității. În ultimii doi ani, peste 60% dintre candidații de la concursul național de rezidențiat s-au pregătit pe Grile-Rezideniat.ro. Noua platformă va fi disponibilă în varianta beta la începutul anului 2022, urmând a-i fi adăugate constant funcții în perioada următoare. De asemenea, atât site-ul vechi, cât și cel nou vor putea fi accesate de studenții și medicii care vor susține rezidențiatul în 2022 – pe parcursul tranziției. 

A doua mare surpriză este un curs video, accesibil de oriunde, despre cum să-ți alegi specialitatea la rezidențiat. Este un curs la care se lucrează de peste 8 luni și care include o componentă vocațională – cu un psiholog clinic, dar și o componentă informativă – realizată de un medic care va descrie fiecare specialitate în parte, pornind de la date obținute din literatură, dar și din cadrul unui studiu național ce a fost interpretat de doi sociologi.

Ideea unui astfel de curs s-a născut la final de 2020, în timpul unui webinar despre alegerea specialității, care a doborât toate recordurile anterioare de audiență ale platformei în cadrul unui astfel de eveniment online. În definitiv, studenții la medicină de an 6 au o extraordinară nevoie de ghidare și informare în această direcție, neexistând la momentul actual o soluție optimă care să centralizeze cumulul de factori ce trebuie luați în calcul. Cursul va fi comprehensiv și va acoperi foarte multe lucruri despre care nu se vorbește în mod normal și care îi pot ajuta pe studenți să ia decizii mai informate.

Înscrierile pentru curs vor începe cel mai probabil în luna noiembrie, înainte de marea săptămână de foc – acea perioadă dintre examenul în sine și momentul alegerii specialității în fața comisiei.

Domenii: Educatie

Marsilian Technologies SRL

Marsilian este o companie de tehnologie care deține cele mai mari platforme educaționale din România pe nișa medicală.

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!