Ce presupune achizitionarea unei case la cheie

Publicat pe 11 Februarie 2021
Mulți dintre noi visăm să ne construim propria casă și să devenim proprietar. Dar nu suntem cu toții capabili să ne asumăm toată munca de construcții case sau chiar uneori să o urmăm.

Fie că este vorba de abilități, de lipsă de timp sau de instrumente, crearea propriei case nu este pentru oricine. Într-adevăr, nu toți suntem meserias sau ingineri în construcții și etapele de construcție pot fi deosebit de dificile, mai ales dacă trebuie să continui să lucrezi alături.

Din fericire există soluții. Cumpararea unei case la cheie permite viitorilor cumpărători să se elibereze de această muncă grea delegând munca unei firme de construcții. Această alegere, sinonimă cu confortul și siguranța, lasă experții în construcții să se ocupe de asigurarea bunei funcționări a șantierului, apoi depinde de tine să intri în posesia locului după ce casa ta este terminată.

Ce este o constructie la cheie

Construcția unei case la cheie inseamna cumpararea unei case noua gata și construită de un constructor imobiliar (sau dezvoltator).Singura acțiune a noului proprietar este semnarea documentelor legale și efectuarea plății integrale la livrarea (predarea cheilor) casei de către constructor. În acest contract, constructorul include tot sau o parte din casă, terenul, finisajele, amenajările exterioare și elementele fixe de decor și finisaje interioare, precum si lucrarea de montaj acoperis.

De ce să alegi o construcție la cheie?

Ratele ipotecare nu au fost niciodată atât de scăzute și tot mai mulți chiriași vor să profite de acest lucru pentru a-și construi casele. Este adevărat că, atunci când închiriezi, ai uneori impresia că îți plătești chiriile în vid, când ai putea folosi acești bani pentru a crea active imobiliare. Un alt mare avantaj al construcției la cheie: această soluție îți permite să construiești o casă pe placul tău care să răspundă nevoilor tale și să se adapteze stilului tău de viață.

Cum funcționează un contract la cheie?

Contractul de construcție la cheie este stabilit de firma de constructii. Acesta din urmă va fi singurul tău interlocutor, ceea ce înseamnă că:

• toate operațiunile efectuate ca parte a proiectului tău vor face obiectul unui singur contract pe care îl vei semna cu acesta,

• va fi direct responsabil față de tine pentru buna funcționare a casei, indiferent de numărul de companii care vor trebui să intervină,

• nu veți fi obligat să semnezi mai multe contracte și să urmezi intervențiile fiecărei companii (care în cazul unor defecte observate se poate dovedi mult mai dificil de gestionat).

Unele proiecte de construcții la cheie includ și terenul. În acest caz, construcția casei, terenul și finisajul de bază sunt, în general, incluse în prețul de pornire.

Ca parte a unui contract la cheie, constructorul trebuie să respecte bugetul anunțat pentru a finaliza proiectul de construcție. În anumite cazuri, poate fi prevăzută o clauză de revizuire a prețului, în special atunci când construcția este prelungită pentru câteva luni. Dar majoritatea contractelor la cheie funcționează la preț fix. Astfel, majoritatea riscurilor asociate construcției sunt suportate de constructor.

Acesta din urmă trebuie, de asemenea, să finalizeze construcția la timp și în conformitate cu termenii contractului. Acesta este motivul pentru care asumarea riscului pentru achizitor este minimă.

Dacă observi orice lipsă de conformitate sau defecte aparente de construcție, constructorul tău va fi responsabil pentru efectuarea reparațiilor necesare.

Reflexele potrivite pentru a avea în ceea ce privește construcția la cheie

În cele din urmă, iată cele mai bune practici de adoptat în ceea ce privește construcția la cheie:

• Fă-ți timp pentru a face alegerile. Construcția unei case decomandate este un proiect care este de preferință pregătit cât mai curând posibil înainte de începerea lucrărilor. În timpul unei construcții la cheie, este important să oferi constructorului tău cea mai detaliată descriere posibilă a proiectului, ia-ți timp să te gândești la asta. Acest lucru te va scuti probabil de multe probleme.

• Arată-te. Este relativ dificil să se controleze calitatea execuției lucrării și respectarea programului proiectului. Nu ezita să comunici în mod regulat cu constructorul și să vizitezi locația cel puțin o dată pe săptămână, dacă este posibil. Mai presus de toate, nu aștepta să ți se predea cheile ca să vii la fața locului, s-ar putea să întâlnești câteva surprize neplăcute.

• Atenție la constructorii răi. Alegerea constructorului potrivit este ceva esențial. Verifică cu el pentru a te asigura fiabilitatea și solvabilitatea. Întreabă-l în special pentru exemple de proiecte similare cu ale tale și pentru contactele clienților săi.

Domenii: Constructii

RED BERRY DIGITAL SRL

Mesteri Locali pune in contact persoanele care au nevoie sa realizeze lucrari in domeniul amenajarilor cu profesionistii din zona.  Posteaza-ti GRATUIT lucrarea si te punem in contact cu...

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!