Ce probleme dentare pot fi catalogate urgențe stomatologice?

Publicat pe 24 Decembrie 2021
Urgențele stomatologice sunt un adevărat motiv de îngrijorare, deoarece au potențialul de a pune în pericol sănătatea unei persoane.

Acest lucru se întâmplă atunci când se constată existența unei probleme, dar se amână vizita la stomatolog și implicit, tratamentul.

În vreme ce unele probleme dentare nu sunt urgente, altele necesită tratament imediat. De aceea, este important ca fiecare persoană care se regăsește într-o astfel de situație să acționeze rapid și să ceară ajutor de specialitate.

Care sunt cele mai frecvente urgențe stomatologice?

Printre problemele dentare care nu pot fi amânate și necesită vizita urgentă la medicul stomatolog se numără:

- durerile dentare: durerea la nivelul unui dinte sau măsele poate să indice existența mai multor afecțiuni, cum ar fi cariile. Unele dureri pot fi gestionate fără tratament de urgență, dar în unele cazuri, atunci când durerea este insuportabilă și însoțită de inflamație, tratamentul nu trebuie să fie amânat. Cele mai multe persoane se prezintă la urgențe cu dureri de măsea, care pot fi un simptom al pulpitei acute sau al parodontitei apicale acute;

- abcesul dentar: o altă urgență stomatologică, abcesul dentar este o infecție caracterizată de o durere intensă. Dacă nu este tratată în timp util, această infecție se poate extinde dincolo de maxilar și poate provoca probleme extrem de grave, care pun în pericol viața pacientului. Tocmai din acest motiv, abcesul dentar se califică în categoria urgențelor stomatologice;

- traumatisme dento-alveolare: apărute în urma unui accident sau traumatism, acestea necesită tratament stomatologic imediat. În această categorie se încadrează fisurile dentare, luxația, avulsia, fractura corono-radiculară. Intervenția este urgentă nu numai din cauza durerilor, ci și din cauza faptului că reconstrucția dentară este posibilă în unele cazuri prin reimplantare numai dacă pacientul se prezintă imediat la dentist cu fragmentul de dinte;

Acestea sunt doar câteva dintre problemele dentare catalogate drept urgențe stomatologice. Persoanele care se confruntă cu o urgență stomatologică pot să apeleze la serviciile clinicii TwinDent.ro, unde pot suna la orice oră pentru a face o programare de urgență.

Cum pot fi prevenite urgențele stomatologice?

Pentru diminuarea riscurilor de apariție a unei urgențe stomatologice, este necesară adoptarea unei rutine de igienă orală completă. Este vorba despre periajul dentar zilnic, despre utilizarea aței dentare și a apei de gură, dar și de efectuarea periodică a procedurii de detartraj. O altă modalitate prin care pot fi prevenite urgențele stomatologice o constituie evitarea alimentelor dure, fierbinți sau prea reci.

Controalele de rutină și menținerea unei igiene orale corespunzătoare sunt cele mai eficiente modalități pentru a preveni apariția unor probleme dentare care se pot agrava și care vor necesita intervenție de urgență. Amânate, urgențele stomatologice pun în pericol sănătatea întregului organism, iar în unele cazuri inclusiv viața pacientului.

Dacă problemele dentare sunt rezolvate la timp, se evită intervențiile complexe și tratamentele costisitoare.

Persoanele care se regăsesc în aceste situații trebuie să gestioneze situația cu calm și să apeleze cât mai repede la serviciile unei clinici stomatologice care face programări în regim de urgență, așa cum este TwinDent, care poate prelua urgențe stomatologice București la orice oră.

Domenii: Farma

NETBOOSTER SRL

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!