Ce rechizite sunt necesare pentru începerea anului școlar

Publicat pe 9 Septembrie 2020
Fiecare început de an școlar aduce griji și emoții pentru părinți și copii. Cu atât mai mult anul acesta, când este posibil ca o parte din cursuri să se desfășoare online, din cauza pandemiei COVID-19. Totuși, cu o bună organizare, totul va fi pregătit pentru buna desfășurare a orelor.

Asta presupune, desigur, ca toate cumpărăturile esențiale să fie făcute din timp, pentru ca părinții să nu se trezească apoi că nu mai găsesc produsele necesare. Prezentăm în continuare care sunt rechizitele de bază, pe care orice părinte trebuie să le cumpere înainte de începerea școlii.

Caiete

În privința caietelor, nevoile elevului diferă în funcție de clasa în care se află. Astfel, copiii din clasele primare vor avea nevoie de caiete mici de matematică, caiet tip I sau tip II pentru scriere, caiet cu foaie velină, iar elevii mai mari vor folosi caiete studențești. În plus, vor fi necesare caiete speciale pentru muzică, biologie și geografie. 

Ideal ar fi ca fiecare elev să aibă încă de la începutul anului școlar cel puțin 2-3 caiete din fiecare tip. Desigur, caietele și manualele trebuie protejate cu coperți speciale și marcate cu etichete pe care să fie menționate numele și clasa elevului. Din fericire, există multe modele și culori deosebite, prin care orice caiet poate fi personalizat, în funcție de gusturile și pasiunile copilului.

Manuale

Manualele sunt, cu siguranță, cele mai importante rechizite pe care le va folosi elevul. Fiecare învățător sau fiecare școală poate alege anumite manuale după care vor învăța elevii, de aceea părintele trebuie să se informeze dinainte ce anume trebuie să achiziționeze. Astfel, el va fi îndrumat să cumpere un manual de comunicare în limba română pentru clasa I (sau pentru altă clasă, în funcție de anul în care se află elevul) și, desigur, toate manualele pentru restul disciplinelor pe care le va studia copilul în anul respectiv (matematică, muzică, educație civică, engleză etc). 

Numărul materiilor diferă de la un an de studiu la altul, prin urmare este important ca părintele să se informeze din timp, pentru a-și putea stabili un buget. La aceste manuale, se pot adăuga și diferite auxiliare și culegeri, care vor fi recomandate de profesori sau de învățător. Pentru a rezolva cât mai rapid cumpărăturile pentru noul an școlar, te poți orienta către o librărie online de manuale școlare.

Penar complet echipat

Penarul este un alt element important din rechizitele școlare. În funcție de preferințele elevului, există multe tipuri, modele și culori de penar (cu fermoare sau fără, mici sau mari etc), prin urmare alegerea va fi o plăcere pentru copil. 

Important este însă ca penarul să fie complet dotat cu toate obiectele necesare. Acestea includ:

  • Stilou pentru scris (ideal ar fi să aibă și unul de rezervă)
  • Rezerve de cerneală
  • Creioane colorate
  • Carioci și markere
  • Pic
  • Radiere
  • Ascuțitori
  • Set de echer și riglă (trusă de geometrie).

Bloc de desen și acuarele

Există multe tipuri de blocuri de desen disponibile pe piață (mari sau mici) și de acuarele (tempera sau guașe), iar alegerea produselor potrivite ar trebui făcută după o discuție cu învățătorul sau cu profesorul de desen. În acest fel, pot fi evitate cheltuielile inutile, care pot să apară atunci când părintele cumpără accesorii care nu sunt potrivite pentru ora de desen. La toate acestea se adaugă un set de pensule de diferite dimensiuni și o paletă pentru amestecarea culorilor.

Acestea sunt rechizitele esențiale pentru începutul de an școlar. Anul acesta însă, fiind o situație excepțională provocată de pandemie, părintele trebuie să se asigure că îi oferă copilului și o tabletă sau un laptop cu conexiune la Internet, pentru perioadele în care cursurile se vor desfășura online.

Domenii: Educatie

Digital Workforce SRL

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!