Ce reguli de protecție a muncii trebuie respectate într-un service auto

Publicat pe 18 Noiembrie 2019
Cinci minute într-un service auto sunt suficiente ca să-ți dai seama că sunt necesare multe măsuri de protecție a muncii. De la organizarea eficientă a spațiului la prevenirea incendiului, de la utilajele speciale obligatorii și până la echipamentul de protecție al fiecărui angajat, există o serie de norme care trebuie luate în calcul în orice service auto.

Există mai multe categorii pe baza cărora se organizează „Normele de securitate a muncii pentru întreținere și reparații auto”. Acestea trebuie cunoscute și respectate întocmai.

Angajați calificați

Într-un service autor trebuie să lucreze numai specialiștilor, adică persoane calificate, instruite în această meserie. În acest fel, calitatea muncii pe care o prestează este garantată și sunt respectate legile în vigoare. Un patron care angajează la un service auto numai persoane calificate are siguranța că nu va primi contravenții sau că i se va suspenda activitatea.

Echipament de protecție pentru angajați

Angajații care lucrează într-un service autor trebuie să folosească echipamente speciale de protecție, care să prevină accidentările. Astfel, există o listă orientativă a echipamentelor individuale de protecție, care să protejeze zona capului, fața, ochii, mâinile, brațul, gambele și picioarele.

Un echipament complet de protecție pentru un angajat trebuie să includă căști și ochelari de protecție, salopete cu rezistență la temperaturi ridicate, mănuși cu strat dublu și întărite cu materiale izolatoare, încălțări care au o construcție robustă.

Din fericire, există multe magazine specializate de unde se pot cumpăra aceste echipamente. Bocanci de protecție la cel mai bun preț se pot găsi inclusiv în magazine online, la prețuri foarte bune.

Temperatura și curățenia

Continuând cu regulile esențiale de protecție a muncii pe care orice proprietar de service auto trebuie să le ia în considerare trebuie menționate și menținerea unui climat optim de temperatură în hală, dar și curățarea canalelor de revizie. Asigurarea optimă a scurgerii apei, a uleiurilor și a combustibililor este esențială pentru o bună desfășurare a muncii. De asemenea, este foarte importantă verificarea periodică a instalațiilor de ventilație.

Prevenirea incendiilor

Pentru a reduce riscul unor explozii sau incendii într-un atelier auto, legea nu permite să fie depozitate aici rezervoare, bidoane cu combustibili lichizi, carbid, uleiuri, vase cu acizi sau vopsea. Toate aceste substanțe inflamabile trebuie păstrate într-un spațiu dedicat, unde au fost luate toate măsurile necesare pentru a fi prevenit un incendiu.

Toate aceste norme de protecție a muncii într-un service auto trebuie să fie explicate angajaților. Prin urmare, proprietarul spațiului este obligat să le facă un instructaj corespunzător.

Domenii: Auto

Digital Workforce SRL

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →