Ce riști dacă nu schimbi la timp piesele auto

Publicat pe 31 August 2020
Mașina personală a fost mereu mijlocul de transport cu cel mai mare grad de confort pentru oricare dintre noi. Să mergem unde vrem, la orice oră, fără să depindem de nimeni, ne oferă o libertate pe care altfel n-am putea s-o avem.

La aceste avantaje se mai adaugă unul destul de important, specific perioadei pe care o traversăm. Pentru că virusul COVID-19 ne amenință sănătatea, mașina a devenit și cel mai sigur mijloc de transport. 

Una dintre regulile esențiale în prezent este distanțarea socială, iar în autobuz, tramvai sau metrou este practic imposibil să facem asta. Astfel că mașina devine indispensabilă pentru a merge la muncă, la cumpărături și în călătorii. De aceea, ai nevoie mai mult ca oricând de o mașină perfect funcțională pe care să te poți baza, de aceea trebuie să ai grijă de ea. 

Nu mai amâna să-i faci reviziile și să schimbi piesele care nu mai funcționează pentru că iată ce riști dacă nu faci toate acestea la timp. 

Să se strice și alte piese

Piesele unei mașini fie că vorbim de piese pentru Dacia, Renault, Volkswagen, Kia, BMW, Toyota sau oricare altă marcă sunt interconectate. Dacă o piesă nu merge bine, efectul este unul de domino și cel mai probabil vor fi și alte piese afectate, iar în cel mai negru scenariu va ceda întregul circuit. 

De exemplu, elemente de bază precum uleiul și filtrele de ulei neschimbate la timp vor duce la calarea motorului. Mai exact din lipsa lubrifierii piesele de metal se vor uza și vor afecta tot motorul. Dacă nu vei schimba arcurile și amortizoarele deteriorate vor fi afectate direcția, suspensia și caroseria, iar mașina va deveni mai rigidă și greu de controlat. Bujiile uzate nu vor mai face scânteie și motorul nu va mai porni sau va porni mai greu și va avea oscilații la relanti. Filtrul de combustibil neschimbat de mult timp se va înfunda și nu vei mai putea pune combustibil. Desigur că lista poate continua cu numeroase exemple.

În cazul în care se va întâmpla una dintre situațiile de mai sus gândește-te că vei da mai mulți bani, vei pierde mai mult timp din cauza reparațiilor, mașina va fi blocată la service și nu o vei mai putea folosi. Este responsabilitatea ta să previi aceste probleme. 

Să rămâi cu mașina în pană

Aici nu ne referim doar la pana de cauciuc, care cu siguranță poate apărea oricând, mai ales dacă ai niște cauciucuri tocite, ci și la defecțiunile tehnice care fac mașina inutilizabilă. Imaginează-ți cum la jumătatea drumului spre serviciu ți se oprește mașina într-o intersecție extrem de aglomerată și n-o mai poți porni. Sau să mergi în vacanță și să rămâi cu mașina blocată pe un drum de țară unde nu ai semnal sau service.

Să faci un accident 

Cu siguranță nici nu vrei să te gândești la așa ceva, dar asta este realitatea. Dacă mergi cu discurile și plăcuțele de frână uzate riști să rămâi fără frâne sau dacă bieletele de direcție, bucșele sau rulmenții de la roată sunt prea uzate nu vei mai avea control asupra mașinii. 

Nu trata cu superficialitate schimbarea la timp a pieselor auto, pentru că, pe lângă inconvenientele pe care le poți avea tu, le poți face rău și celor din jurul tău, inclusiv celor pe care îi iubești. 

Domenii: Auto

Digital Workforce SRL

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!