Ce să știi dacă vrei să îți cumperi un model de centrală termică

Publicat pe 17 Mai 2018
Alegerea unei centrale termice presupune mai multe criterii tehnice, pe care, de multe ori nu le poți cunoaște de la o primă vedere. Necesarul de energie, suprafața spațiului care urmează să fie încălzit, numărul de camere, dar și de persoane care consumă apă caldă menajeră și ușurința în instalare sunt doar câteva dintre criteriile de alegere a unei centrale termice.

Centralele termice sunt de mai multe feluri, diferența constă în tipul combustibilului folosit, prețul de achiziție, locul in care este amplasată, dar și în modalitățile de funcționare. 

Centrale termice electrice, centrale termice pe gaz, pe lemne sau pe peleți, fiecare model fiind recomandat pentru un anumit tip de suprafață. De exemplu, centralele termice pe gaz nu pot fi folosit în zonele în care nu există racordare la gazele naturale, la fel cum, o centrală termică pe lemne, trebuie să fie montată într-o cameră tehnică specială deoarece are o greutate de peste 300 kg. Centralele electrice sunt cele mai întâlnite datorită rapidității cu care încălzesc o locuință. Funcționează cu energie electrică sustenabilă și nu au emisii în atmosferă. Nu au nevoie de spații mari de montare deoarece sunt compacte, iar cele mai des cumpărate centrale au dimensiuni medii. 

Centrala Viessmann de la Berluni în condensare are o bună eficiență termică, fiind modelul potrivit atât pentru construcțiile noi, cât și pentru proiectele de modernizare a centralelor existente. Este disponibilă în două variante de putere, respectiv 24 kW și 33 kW, ambele fiind pregătite pentru încălzirea și prepararea apei calde menajere, cu un preparator instantaneu integrat de apă caldă menajeră. Datorită tehnologiei condensării, centrala termică Viessmann generează o creștere a puterii, dar și obținerea unei eficiențe termice cu mult superioare față de alte centrale convenționale.

Alte avantaje ale centralei Viessmann

Este un model usor de instalat, care poate fi amplasat oriunde, în funcție de necesități. Tastele sunt ușor de operat și permit o programare rapidă a temperaturii și a apei calde menajere. Are disponibile mai multe accesorii, pentru a ușura cât mai mult modul de operare, afișarea temperaturilor și a regimurilor de funcționare, toate având loc pe un display digital. 

Centrala Viessmann are ceas programabil analogic pentru programul zilnic, dar și ceas digital pentru programul săptămânal. De asemenea, are termostate de ambianță analogice, care se conectează prin cablu și sunt comandate prin unde radio.

La o primă vedere, mai poți observa avantaje precum: 

Din punct de vedere financiar, centralele în condensație pe gaz sunt la un preț atractiv și, de asemenea, sunt economice și eficiente datorită eficienței energetice de până la 108%. Este un model cu o înălțime redusă și este ideal pentru zonele locuibile deoarece are un zgomot redus de funcționare, dar și dimensiuni compacte.  

Domenii: Imobiliare

Accent Adserving Agency SRL

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →