Ce se întâmplă dacă alimentezi cu carburantul greșit

Publicat pe 12 Februarie 2019
Deși poate părea puțin probabil, tuturor ni se poate întâmpla să alimentăm mașina cu combustibilul greșit.

Fie din cauza oboselii, a neatenției, mai ales atunci când circulăm cu mai multe mașini sau a lipsei de informare atunci când ne suim pentru prima dată la volanul unei mașini care nu ne aparține, alimentarea cu carburantul greșit este o greșeală mai comună decât ne-am imagina. Din păcate, în funcție de stadiul în care ne-am dat seama de problemă, aceasta poate fi și extrem de costisitoare și, în cel mai rău caz, poate duce la distrugerea motorului. În cazul în care totuși ni se întâmplă, cel mai indicat este să apelăm la cel mai apropiat service auto Satu Mare sau în altă parte a țării.

 Dacă mașina noastră funcționează pe benzină, iar noi alimentăm cu motorină, situația se poate remedia, cel puțin teoretic, prin drenarea pe cât posibil a motorinei cu ajutorul unui furtun și completarea rezervorului cu benzină cu cifră octanică mare, în scopul diluării motorinei rămase.

Însă, pentru ca această soluție să funcționeze, condiția este să nu fi pornit mașina, dând astfel șansa motorinei să ajungă în motor și să îl înece. Dacă totuși ne-am pripit să pornim la drum, cel mai bine este să oprim cât mai repede și, indiferent că ne aflăm în Sibiu sau în alt capăt al țării, să apelăm imediat la serviciile unui service auto sibiu autorizat care să curețe imediat pompa de benzină și toată instalația.

Dacă însă alimentăm cu benzină în loc de motorină, daunele aduse motorului pot fi mult mai semnificative și asta deoarece motorina are și un rol de lubrifiere asupra pompei de motorină, în timp ce benzina acționează ca un solvent.

În funcție de cantitatea de benzină care ajunge la motor, ar putea fi nevoie să schimbăm pompa și filtrul de motorină sau chiar să ne confruntăm cu o totală blocare a motorului. De aceea, și în acest caz, cel mai bun lucru pe care îl putem face, de îndată ce ne-am conștientizat greșeala, este să ne oprim și să solicităm imediat ajutorul celui mai apropiat service auto suceava sau de un oraș mai mic.

Domenii: Auto

Accent Adserving Agency SRL

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →