Ce sisteme de alarma sunt mai potrivite pentru locuinta ta si sediul business-ului tau?

Publicat pe 12 Decembrie 2017
Sistemele de alarma existente in prezent se pot imparti in doua mari categorii: wireless sau cu fir.

Diferentele dintre cele doua tipuri de sisteme de alarma sunt destul de mici, insa trebuie sa le cunosti, pentru a fi sigur ca faci cea mai buna alegere pentru locuinta sau business-ul tau, in momentul in care te hotarasti sa faci o astfel de achizitie. Sistemele de alarma cu fir si cele wireless sunt deservite de aceleasi accesorii. Diferenta intre cele doua este legata de modul in care se realizeaza conexiunea intre senzori si centrala.

In cazul sistemelor de alarma cu fir, conexiunea intre senzori si centrala se realizeaza prin cabluri. Acest lucru poate reprezenta atat un avantaj, intrucat conexiunea este fixa si nu exista riscul unor interferente sau pierderi de semnal, dar si un dezavantaj din punct de vedere estetic. Sistemele de alarma cu fir necesita un numar mare de cabluri, care pot dauna aspectului locuintei daca nu sunt ascunse, iar operatiunile de mentenanta sunt mai greoaie, in cazul in care cablurile se afla in pereti.

Sistemele de alarma cu fir reprezinta, insa, alegerea potrivita atunci cand ai de acoperit o zona mare, cum ar fi o vila, o scara de bloc sau o cladire de birouri. In cazul in care ai alege un sistem wireless, ar exista riscul ca semnalul sa nu ajunga in toate punctele cladirii sau sa fie mai slab. In cazul unor sisteme de alarma prin cablu, acest risc este inexistent.

De asemenea, sistemele de alarma prin cablu suporta mult mai multe module. In cazul sistemelor wireless, este imposibil de montat un numar foarte mare de senzori intr-un spatiu limitat, din cauza interferentelor si a radiatiilor.

Pe de alta parte, atat timp cat semnalul wi-fi este suficient de puternic, sistemele de alarma wireless pot fi amplasate oriunde in interiorul locuintei sau cladirii de birouri, deoarece nu exista riscul ca vreun cablu sa ramana la iveala. Un alt avantaj al sistemelor de alarma wireless il reprezinta usurinta in instalare. Daca doresti sa elimini una dintre componente, tot ce trebuie sa o faci este sa o decuplezi, fara sa mai fie nevoie sa scoti firele trase prin toata casa.

Prin urmare, in cazul unui apartament, este recomandat un sistem de alarma wireless. Nu exista fire, comunicarea intre senzori si centrala este una foarte buna, iar aspectul locuintei ramane aerisit. In schimb, in cazul unei case, vile sau cladiri de birouri, sistemele de alarma cu fir sunt recomandate.

La Seku.ro, magazin online de camere de supraveghere, sisteme de alarma si alte dispozitive de monitorizare, gasesti o oferta variata de sisteme de alarma, atat wireless, cat si cu fir, de la producatori renumiti precum Secolink, Satel sau PARADOX. In plus, beneficiezi de sfaturile si ajutorul specialistilor, dar si de numeroase avantaje privind transportul, livrarea si returul.

Domenii: Afaceri, Lifestyle

Adserving iAgency.ro SRL

iAgency este o agentie interactiva, specializata în servicii de SEO, Web Design si Social Media. Misiunea agentiei este de a oferi servicii creative de marketing online care sa aduca rezultate...

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!