Ce tehnologii se află în spatele jocurilor de cazinou live?

Publicat pe 30 Martie 2020
Pe site-urile destinate pariorilor, una dintre cele mai populare secțiuni de jocuri este cea intitulată “Cazinou Live”. Dacă nu ești familiarizat cu acest concept, află că reprezintă mixul dintre atmosfera unui cazinou real și confortul pus la dispoziție de un acces foarte bun la internet.

Cu alte cuvinte, poți juca în timp real la ruletă sau blackjack, de pe telefon, tabletă sau laptop, în compania unui dealer autorizat. Iată pe ce se bazează tehnologia din spatele jocurilor de cazinou live: 

1.  Live streaming

Tehnologia “live streaming” stă la baza funcționalității unui astfel de joc. Practic, prin introducerea datelor sale personale în contul de joc și intrarea la o masă de joc live, utilizatorul își dă acordul pentru a primi conținut video live, pe terminalul de la care joacă. 

Această tehnologie permite și utilizarea telefoanelor mobile pentru joc, fără a mai fi nevoie de downloadarea unui player dedicat și instalarea acestuia în laptop sau PC. 

2.  Camere de luat vederi performante

Cele care captează conținutul video live de la masa de blackjack, ruletă, Punto Banco sau Hold’em, sunt camerele video de foarte bună calitate. Tehnologia a avansat foarte mult și în acest domeniu, de aceea, camerele utilizate astăzi pentru jocurile de cazinou live, permit un flux de informații (de tip live streaming) foarte puternic. 

De obicei, fiecare masă de joc este prevăzută cu un număr de 3 camere video: o cameră direcționată către dealer, una direcționată către joc și o treia, către imaginea de ansamblu. Acestea sunt coordonate de un operator dedicat. 

3.  OCR - recunoaștere optică a caracterelor

O altă tehnologie foarte des utilizată în fluxul de conținut video, pentru cazinourile live, este OCR. Recunoașterea Optică a Caracterelor poate distinge caracterele de text printate pe suprafețe fizice, pentru a putea permite astfel recunoașterea cărților de joc. 

Este o tehnologie asemănătoare celei implementate în parcările inteligente, pentru recunoașterea numerelor de înmatriculare și transformarea informațiilor înregistrate în date stocate în program. 

4.  GCU - Unitatea de Control al Jocului 

Este un device de dimensiunea unei cutii de pantofi, însă cu un rol central în buna desfășurare a unui joc de cazinou live. 

Fiecare masă din acest sistem dispune de propria Unitate de Control al Jocului, componentă hardware ce se ocupă cu digitalizarea tuturor informațiilor legate de joc. 

Totodată, tehnologia GCU este responsabilă de codificarea clipului, transmis în timp real pe terminalul folosit de utilizator pentru joc. 

5.  Căsuța de chat 

Exact ca în cazul unei mese cu dealer dintr-un cazinou real, experiența live permite o comunicare constantă între acesta și utilizatori. Opțiunea “Live Chat” va determina următorul flux:

-  Jucătorii îi pot adresa dealerului o anumită întrebare despre joc, scriind-o în căsuța de chat; 

-  Întrebarea va apărea pe un monitor aflat în raza vizuală a dealerului; 

-  Dealerul se va adresa apoi verbal jucătorului respectiv. 

Odată cu evoluția internetului, conexiunile au devenit mult mai puternice și mult mai stabile, indiferent de terminalul utilizat. De aceea, tehnologii de genul “live streaming” au putut aduce în casele utilizatorilor experiențe noi de joc: pariuri live, pariuri virtuale și chiar jocuri de cazinou live, la care jucătorii puteau avea până acum acces doar în sălile fizice ale cazinourilor stradale. De asemenea, camerele video din ce în ce mai performante (format UHD), permit acum o claritate excelentă, ce îi aduc pe useri și mai aproape de masa de joc.

Domenii: Lifestyle

Digital Workforce SRL

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →