Ce telefoane nu mai pot accesa WhatsApp începând cu 1 februarie 2020?

Publicat pe 27 Martie 2020
MIlioane de smartphone-uri din întreaga lume au rămas, chiar de la începutul acestui an, fără acces la una dintre cele mai populare aplicații ale momentului: WhatsApp.

Motivul pe care îl invoca dezvoltatorii aplicației constă în întreruperea serviciilor de asistență, pentru o serie de telefoane mobile cu versiuni “mai vechi” ale sistemelor de operare. În această categorie intră: câteva modele de iPhone, anumite telefoane mobile ce funcționează cu sistem de operare Android, dar și toate smartphone-urile ce rulează în prezent cu Windows Mobile. 

WhatsApp a fost achiziționată în 2014 pentru colosala sumă de 19 miliarde USD. La acea vreme, multi s-au grăbit să catalogheze această achiziție drept una “total neinspirată”, însă popularitatea sa de astăzi vine să zguduie din temelii afirmațiile criticilor de atunci. De aceea, efectele acestei mișcări nu pot trece neobservate.  

Care este poziția reprezentantilor companiei? 

Reprezentanți ai companiei deținute de gigantul Facebook au precizat în fața reporterilor de la Daily News faptul că obiectivul principal constă în “concentrarea eforturilor asupra platformelor mobile pe care majoritatea oamenilor le folosește”. Cu alte cuvinte, “o mică parte”, formată din câteva milioane de oameni din întreaga lume, deținători a unor telefoane mobile cu sisteme de operare mai vechi, nu mai pot avea acces la aplicația de mesagerie, începând cu 1 februarie 2020. 

Ce telefoane mobile pierd în fața acestei hotărâri?

Din ceea ce reprezentanții WhatsApp au mai declarat pentru Daily News, reiese faptul că modelele de iPhone cu sistem de operare iOS 8, sau orice altă versiune mai veche decât aceasta, sunt direct afectate de decizie. 

Cum spuneam și la început, device-urile mobile mai vechi ale americanilor de la Apple nu sunt singurele modele ce nu mai pot accesa WhatsApp, odată cu 1 februarie 2020. Telefoanele mobile ce rulează în prezent cu versiunea de Android 2.3.7, sau cu o altă versiune mai veche decât aceasta, nu mai pot avea acces la aplicația de mesagerie.

Efectele acestor restricții: Deținătorii modelelor mai sus amintite, (iPhone sau orice alt model de Android vizat de update) nu mai pot crea conturi noi de WhatsApp și nici nu le mai pot verifica pe cele deja existente. 

Șicane între Facebook, Microsoft și Apple? 

Începând cu 31 decembrie 2019, WhatsApp a sistat serviciile de asistență tehnică și pentru toate smartphone-urile cu sistem de operare Windows Mobile. Coincidență sau nu, în aceeași perioadă, Microsoft a încetat să mai asigure suport tehnic pentru Windows 10 Mobile OS.  

Ce telefoane mobile sunt acum compatibile cu WhatsApp? 

Aplicația de mesagerie deținută de Facebook va oferi în continuare asistență tehnică modelelor de iPhone cu sistem de operare iOS 9 + alte versiuni mai noi, precum și modelelor cu Android 4.0.3 + alte versiuni mai noi. Mai mult decât atât, device-urile mobile pe care rulează sistemul de operare dezvoltate de Linux - KaiOS 2.5.1 - vor putea avea acces la aplicația WhatsApp. Este vorba despre modelele JioPhone și JioPhone 2. 

În concluzie 

Reprezentanții aplicației de mesagerie precizau încă de anul trecut, într-o postare pe blogul oficial WhatsApp, faptul că “anumite funcții nu vor mai funcționa la un moment dat, deoarece nu mai dezvoltăm în mod activ aplicația pentru aceste sisteme de operare. Dacă încă mai puteți rula aplicația pe aceste versiuni ale sistemelor de operare, acest lucru va mai fi posibil până la 1 februarie 2020.” Lucru care a fost deja confirmat, odată cu trecerea în cea de-a doua lună a acestui an. 

Domenii: Lifestyle

Digital Workforce SRL

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →