Ce tipuri de adeziv lemn exista pe piata si care este cel potrivit proiectului tau?

Publicat pe 19 Decembrie 2018
Standardele de siguranta si calitate din domeniul constructiilor au crescut semnificativ in anii recenti, lucru datorat atat exigentelor moderne legate de securitate, cat si de calitate a proiectelor.

 Intr-o societate unde lucarile solide si sustenabile sunt tot mai apreciate, chiar si produsele minore, precum un adeziv lemn, au un rol determinant in buna executare a unei lucrari.

Alegerea unui adeziv lemn de incredere reprezinta un proces esential, fiindca un produs de slaba calitate este daunatori proprietatilor lemnului, rezultand intr-o lipire cu rezistenta redusa. Lemnul este un material accesibil si necostisitor, folosit pentru o multime de proiecte de constructie, iar lipirea, prelucrarea si tratarea acestuia au un aport semnificativ pentru rezultatul final.

De aceea, este important sa cunoastem in ce fel sunt folositi adezivii in functie de natura proiectului. In piata autohtona exista o gama interesanta de adezivi pentru lamn, intre care se pot distinge mai multe categorii. Atunci cand vorbim despre adeziv lemn, cele mai populare la ora actuala sunt urmatoarele:

Adezivii PVC(c)- Sunt cu precadere utilizati in productia mobilei si a pieselor de lemn. Acesti adezivi sunt utilizati in piata de profil de mai multe decenii si se aseamana lipiciului obisnuit. Cu toatea acestea, un adeziv lemn PVA(c) face posibile lucrari profesionale, si se gasesc mai usor in magazinele de specialitate. Este recomandabila achizitia unui astfel de adeziv de la producatori cunoscuti, fiindca numai asa ne putem asigura de garantia calitatii unui produs.

Adezivii poliuretanici monocomponenti – Acest produs presupune o aplicare atenta; adezivul devine activ la contactarea umezelii, iar la uscare se extinde. Este recomandat datorita bunelor proprietati de lipire, durabilitatii si rezistentei la temperaturi ridicate si fluctuatii de temperatura. In plus, acest adeziv lemn are o foarte bun a aderenta si poate fi utilizat indiferent de mediu atat in lurari de interior, cat si e exterior.

Adeziv cu lipire la cald – Sunt cu precadere cunoscuti pentru consistenta lor solida. Acest tip de adezivi se lichefiaza la temperaturi ridicate, urmand sa redevina solizi la racire. Sunt folositi mai ales pentru suprafetele poroase, deoarece au capacitatea de a patrunde cu usurinta in lemn, lipind cu putere.

Selectia unui adeziv se face in functie de mai multe aspecte, intre care cele mai relevante sunt: tipul de lemn utilizat, specificul lucrarii, mediul de lucru ( interior/ exterior) sunt factori determinanti in achizitia unui adeziv pentru lemn. De o mare importanta este alegerea unui magazin de specialitate, care va oferi siguranta calitatii pentru adezivul de lemn utilizat.

Alege un adeziv lemn profesional

Pentru scopuri casnice, sau proiete de anvergura, un adeziv lemn profesional este cea mai buna solutie. Magazinul Klebrom este locul potrivit: aici se gasesc adezivi de marca, precum Kleiberit, Renolit si Zoble, marci renumite pentru foliile, lacurile si adezivii produsi.

Intreaga gama de adezivi comercializati la Klebrom prezinta un nivel de calitate ridicat, cu o buna si indelungata rezistenta, dar mai ales la preturi accesibile. Prin Klebrom ai mai multe posibilitati  aici de a plasa o comanda, iar membrii echipei va stau la dispozitie cu asistenta, pentru a raspunde la intrebarile si nelamuririle pe care le puteti avea. Acceseaza oferta aici si lipeste-te de produse de calitate, la preturi avantajoase.

Domenii: Constructii

AGENTIA FORTIN SRL

Agenția Fortin aduce împreună o echipă formată din artiști web design, art direction, copywriting, programare și SEO pentru a dezvolta concepte de comunicare profitabile.

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →