Ce trebuie să știi despre talonetele ortopedice

Publicat pe 17 Noiembrie 2021
Talonetele ortopedice sunt bucăți de material care se plasează în interiorul pantofilor și au rolul de a trata diverse afecțiuni de la nivelul tălpii, prin menținerea piciorului într-o poziție neutră.

Acestea se pot ajusta în funcție de mărimea piciorului pentru a fi introduse cu ușurință în orice tip de încălțăminte.

Care sunt beneficiile purtării talonetelor ortopedice?

Prin structură, material și formă, talonetele ortopedice reduc presiunea excesivă de la nivelul tălpii și amortizează impactul din timpul mersului. Purtarea talonetelor ortopedice este benefică în ameliorarea durerilor de picioare, glezne și spate, tocmai pentru că mențin piciorul într-o poziție neutră și reduc presiunea, dar și pentru că favorizează alinierea corectă a piciorului.

Talonetele ortopedice reduc șocul din timpul activităților fizice intense și diminuează oboseala resimțită la nivelul picioarelor în cazul deplasărilor lungi. De asemenea, acestea sunt utilizate în scop terapeutic pentru a trata diferite patologii ale piciorului, printre care și platfusul.

Persoanele care utilizează talonete ortopedice vor sesiza că au un echilibru îmbunătățit, câlcâiul fiind susținut într-o poziție corectă, că talpa piciorului se modelează natural și că durerile de la nivelul tălpilor se diminuează în timp. Prin atenuarea șocului din timpul mersului, talonetele din silicon acționează împotriva presiunii excesive la nivelul piciorului. În același timp, au rol benefic în protejarea articulațiilor.

Cine poate purta talonete ortopedice?

Persoanele care suferă de platfus și se confruntă cu dureri la nivelul tălpilor pot purta talonete ortopedice. După câteva zile de la plasarea talonetelor în încălțăminte, disconfortul se diminuează și piciorul se obișnuiește cu modul de călcare.

Talonetele sunt utile inclusiv pentru persoanele care practică sport și activități fizice intense în mod regulat, întrucât atenuează șocul și mențin piciorul într-o poziție corectă, diminuându-se riscul de accidentare. De asemenea, acestea le permit utilizatorilor să stea mai mult timp în picioare fără să simtă disconfort.

Alte situații în care purtarea talonetelor ortopedice poate fi benefică sunt existența unor bătături, dureri de genunchi, postura incorectă sau existența unor afecțiuni ca platfus, monturi, bășici, afecțiuni la nivelul tendonului lui Achile, unghii încarnate și alte malformații congenitale. Atât unele afecțiuni, cât și o greutate corporală mare pot cauza dureri la nivelul tăpilor sau genunchilor.  

În magazinul online TesaMedical.ro se găsesc talonete din silicon potrivite inclusiv pentru pacienții supraponderali, acestea având rolul de diminuare a impactului din timpul solicitării picioarelor. În acest caz, articulațiile sunt suprasolicitate și talonetele sunt recomandate pentru a diminua oboseala picioarelor și durerea, în cazul în care există.

Cum se poartă talonetele ortopedice?

Talonetele ortopedice au forma unor branțuri, adică a bucăților de material plasate în interiorul încălțămintei. Practic, acestea înlocuiesc branțurile originale ale pantofilor și oferă o mai bună susținere piciorului. Sunt foarte confortabile și utilizatorul se obișnuiește rapid cu ele. Acestea trebuie să fie alese în funcție de mărime și dacă este cazul, să fie ajustate prin tăiere cu foarfeca.

Astfel, talonetele ortopedice sunt utile în tratarea simptomelor specifice unor afecțiuni la nivelul piciorului, care provoacă dureri și disconfort, fiind ideale în procesul de tratament pentru platfus. Acestea au mai multe beneficii pentru sănătatea picioarelor, printre care protejarea piciorului de presiune, îmbunătățirea echilibrului și atenuarea durerilor provocate de statul îndelungat în picioare.

Domenii: Farma

NETBOOSTER SRL

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!