Ce trebuie să discuți cu agenția de web design înainte de semnarea contractului?

Publicat pe 9 Aprilie 2020
O agenție web design este prima opțiune pe care o puteți lua în considerare dacă doriți un site, dacă ceea ce vă doriți acum este să vă extindeți afacerea online, dar și dacă aveți nevoie de un audit al site-ului pe care îl dețineți de ceva timp pentru a depista care sunt acele oportunități de îmbunătățire.

În mod ideal, o agentie web design trebuie să pună la dispoziția clienților pachete complexe de servicii web care nu se limitează doar la creare site web, realizare site de prezentare sau creare site wordpress, ci includ și servicii de mentenanță care asigură actualizarea în permanență a site-ului. Cu alte cuvinte, o firmă web design este mai degrabă un colaborator și un partener de nădejde în cadrul afacerii pe care o dețineți, așa că înainte de a iniția o astfel de colaborare de lungă durată, trebuie să dețineți cât mai multe informații.

Care este modalitatea de lucru a agenției?

Întâi de toate, trebuie să știți ce servicii web design vă poate oferi agenția, ce prețuri practică și cum gestionează întregul proces de web design. În teorie, multe planuri de proiectare sună foarte eficient, dar ceea ce contează este ca agenția web design să transfere acea eficiență din teorie în plan practic, adică în funcționalitatea site-ului.

O agenție web design cu experiență va iniția orice nouă colaborare cu o sesiune de strategie, în cadrul căreia obiectivele generale ale afacerii vor fi aliniate cu design-ul și funcționalitatea site-ului. Dacă ceea ce vă doriți este un redesign al site-ului web, atunci agenția va examina site-ul curent și îi va analiza performanța, utilizând diferite metode de măsurare a performanței, urmând mai apoi să elaboreze un redesign proaspăt care să aibă un impact pozitiv asupra afacerii pe care o desfășurați.

În timpul acestei sesiuni de strategie, agenția poate atribui proiectul de redesign unui echipe care se ocupă doar cu asemenea tipuri de proiecte, situație în care vi se va recomanda o persoană de contact. Aceste discuții permit clientului și agenției să fie tot timpul pe aceeași pagină și să fie astfel evitate surprizele neplăcute. Comunicarea deschisă este absolut necesară.

Cine va fi persoana principală de contact?

Este deosebit de important să știți cu cine puteți lua legătura în timpul procesului de redesign al site-ului sau de creare a unui nou website. Ceea ce vă doriți să evitați este să primiți un deadline, iar până la finalizarea termenului să așteptați. Aceasta este calea sigură care conduce la eșecuri și la investiții neinspirate.

În orice moment al proiectului, atât clientul, cât și agenția trebuie să comunice, să existe schimb de informații, să fie permise modificările și orice alte aspecte care pot interveni. Este esențial ca clientul să știe cu cine poate lua legătura în orice etapă a procesului de proiectare web, mai ales dacă agenția a alocat sarcini diferite mai multor membri ai echipei. De exemplu, dacă un membru al echipei este responsabil de proiectare și altul este responsabil de dezvoltare, persoana de contact va fi una diferită în funcție de desfășurarea proiectului.

Multe agenții decid ca managerul de proiect să fie persoana principală de contact cu care clientul poate lua legătura în orice etapă de desfășurare a proiectului. Astfel, clientul poate discuta cu o persoană care știe cu precizie cât de departe a avansat proiectul, care sunt provocările și problemele cu care se confruntă membrii echipei, precum și care sunt oportunitățile de îmbunătățire.

Știind ce informații să solicitați din partea agenției la prima discuție va conduce la mai puține surprize neplăcute, veți economisi timp și veți avea siguranța că ați ales cea mai potrivită agenție pentru afacerea pe care o desfășurați. 

Domenii: IT

EDCORA IT SERVICES SRL

Reunim cele mai importante tehnici și tactici de optimizare si promovare online. Edcora transformă bugetul de promovare din cheltuială în investițe profitabilă. EDCORA iți oferă soluția perfectă...

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →