Ce trebuie să știi dacă ai nevoie de finanțare pentru IMM

Publicat pe 31 Iulie 2020
Orice afacere are nevoie de susținere financiară pe termen mediu și lung, pentru a se dezvolta, iar în România potențialul de dezvoltare al afacerilor din sectorul mic și mijlociu este încă în plină dezvoltare și oportunitățile, multiple.

Starea de urgență, începută în martie 2020, a pus serioase probleme sau chiar a determinat întreruperea activității multor firme mici și mijlocii. Cifrele oficiale prezentate de Asociația Patronală a Întreprinderilor Mici și Mijlocii au arătat că activitatea acestora a fost afectată în proporție de 40% la nivel național ca urmare a restricțiilor impuse de pandemie, în funcție de profilul activității.

Cu toate acestea, IMM-urile pot solicita granturi, împrumuturi și garanții prin intermediul unui credit sau pot încerca să câștige contracte pentru furnizarea de bunuri sau servicii. 

Dacă ești un mic întreprinzător, nu trebuie să limitezi orizontul de dezvoltare al afacerii tale. Cu ajutorul unui credit IMM poți fructifica, în orice moment, oportunitățile de afaceri care apar.

Cine poate accesa un credit IMM

Dacă ești S.R.L, S.A., P.F.A, II, IF sau dacă activezi în categoria prestatorilor de servicii cu profesii libere poți accesa un credit IMM pentru desfășurarea activității tale. Cu ajutorul acestuia îți poți crește cantitatea de produse comercializate dar și gama de servicii prestate pentru clienți.

Care sunt destinațiile posibile ale unui credit IMM

Poți utiliza sumele de bani obținute prin intermediul finanțării obținute pentru:

  • stocuri de marfă, adică acoperirea cheltuielilor curente ale activității zilnice și a nevoilor lunare;
  • plăți servicii, ca să nu riști să rămâi restant la plata serviciilor;
  • plata taxelor la stat, cu care acoperi cheltuielile la bugetul de stat;
  • investiții sau echipamente 
  • destinații mixte 

Prin intermediul investițiilor poți dezvolta afacerea ta iar echipamentele de care ai nevoie se pot achiziționa oricând, rapid și ușor, la un preț convenabil. Alte destinații sunt cele mixte, în funcție de profilul afacerii, adică ai flexibilitate în alegerea destinațiilor aferente creditului obținut. 

Ce avantaje ai printr-un credit IMM

  • Poți primi sume de până la 45.000 lei, pentru care se solicită o documentație minimă;
  • Analiza dosarului de credit se face rapid și primești răspuns în doar două zile, cu totală transparență și flexibilitate;
  • Beneficiezi de o perioadă de grație avantajoasă și de un grafic flexibil de rambursare;
  • Beneficiezi de consultanță specializată;
  • Nu este nevoie de avans!

Credite IMM cu ipotecă imobiliară

Prin intermediul instituției de creditare, poți obține un credit pentru investiții IMM cu ipotecă imobiliară, dacă garanția personală nu este suficientă. Prin urmare, vei putea face investiții pe termen mediu și lung, menite să contribuie la dezvoltarea afacerii tale.

Rambursarea creditului

Fie că dorești un credit IMM aferent activității curente a afacerii sau un credit pentru investiții destinate dezvoltării afacerii pe termen mediu, beneficiezi de un termen de rambursare avantajos a sumei creditate. În funcție de instituția care te creditează, ai o perioadă de rambursare cuprinsă între 60 și 180 de luni, cu o perioadă de grație de până la 12 luni, ceea ce oferă lejeritate în amortizarea investiției pe care dorești să o faci. 

Domenii: Afaceri

Digital Workforce SRL

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!