Ce trebuie sa stii despre focarul unui termosemineu tip centrala ?

Publicat pe 25 Iunie 2018
Un termosemineu este produs din otel , ce are atat un scop functional, incalzirea unei camere sau a intregii case, cat si unul estetic, decorarea locuintei oferind un ambient cald si placut.

Atunci cand ne hotaram sa construim un termosemineu trebuie sa stim in functie de ce criterii alegem focarul si care sunt avantajele / dezavantajele acestui sistem de incalzire.

Cum alegi focarul unui termosemineu ?

In cazul termosemineelor, focarul trebuie achizitionat in functie de spatiul pe care dorim sa-l incalzim, cantitatea de apa pe care o poate incalzi, materialele din care este fabricat , etc. Nu uitati ca focarul ales trebuie sa fie racordat la cosul cu fum si la sistemul de incalzire al locuintei. Din punctul de vedere al materialului din care este fabricat, acesta poate fi fabricat din fonta sau otel placate cu samota, fiecare are avantajele lui.

Cele din fonta sunt mai accesibile la pret, decat cele cu samota la interior. Principalul avantaj al focarelor cu samota este ca dezvolta o temperature mai mare in camera, desi sunt mai scumpe. Din punctual de vedere al puterii, aceasta se calculeaza in functie de suprafata care trebuie incalzita, inaltimea camerelor. De aceea este important sa se cunoasca de la inceput scopul pentru care va fi construit: fie de design, fie ca sistem de incalzire principal al intregii case.

Avantajele unui termosemineu

Pe piata exista modele cu puteri de pana la 35 KW.

Alimentarea recomandata de specialist este cea cu crengi uscate, marimea lemnelor variaza in functie de dimensiunile focarului si puterea de ardere.

Caldura se resimte in camera dupa 15 minute de la aprinderea focului.

In general au o eficienta de peste 80%, dar exista si modele cu o eficienta de pana la 90%.

Scad costurile cu pana la 50% daca este conectat in sistem cu o centrala pe gaze sau electrica.

Nu se inregistreaza pierderi de caldura .

Dezavantajele unui termosemineu

Din cauza puterii degajate se poate supraincalzi camera in care este amplasat.

Exista risc de incendiu .

In cazul modelelor cu focare de dimensiuni mici, termosemineele vor avea un randament redus

Nu toate modelele include boiler pentru apa sau kit de evacuare a gazelor, mai exact ventilator pentru tiraj fortat.

Daca v-am convins ca un termosemineu este alegerea perfecta pentru caminul dvs va invit sa intrati pe site-ul Seminee Expert si sa rasfoiti catalogul lor virtual. Gama lor include termoseminee de tip centrala performante si superioare fata de concuretii lor. Acestia colaboreaza cu producatori din Germania, Norvegia. Cele mai apreciate termoseminee de catre clienti sunt cele fabricate de catre Hajduk . Elementele care fac diferenta in comparatie cu oricare alt termosemineu sunt: greutatea cuprinsa intre 320 kg si 380 kg , circulatia speciala a aerului cald in focar si temperatura ridicata duc la aparatia fenomenului de postcombustie, ajungand la o autonomie cuprinsa intre 7 si 9 ore.  

Pentru ca Seminee Expert pune pret pe calitate si satisfacerea clientilor au creat un program de pre-evaluare pentru a beneficia de consultanta unui specialist.

Sediu Showroom cu sisteme functionale : Str. Toamnei nr 27 sector 2 Bucuresti

Telefon : 0721 280 587 / 0784 282 820

Email : office@seminee-expert.ro

Online: Facebook, Youtube, Instagram unde puteti vedea parerile clientilor in materie cu aceste produse, sfaturi de amenajare si intretine, etc. 

Domenii: Constructii

AGENTIA FORTIN SRL

Agenția Fortin aduce împreună o echipă formată din artiști web design, art direction, copywriting, programare și SEO pentru a dezvolta concepte de comunicare profitabile.

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →