Ce trebuie să știi despre transporturile de marfă pentru UE?

Publicat pe 20 Ianuarie 2021
Transporturile rutiere de marfă între România și alte state ale Uniunii Europene trebuie să respecte anumite reguli clar menționate în legislația de specialitate. Prin urmare, antreprenorii sau companiile au nevoie de serviciile unui operator de transport de marfă care trebuie să cunoască aceste norme, ca să poată să apeleze numai la firmele autorizate, care respectă toate reglementările în vigoare.

Acest articol prezintă cele mai importante informații despre transportul rutier de marfă în statele membre UE, inclusiv transport Germania-România.

Documentele necesare

Cel mai important aspect ține de obținerea licenței comunitare pentru transportul rutier internațional de mărfuri. Astfel, firma de transport trebuie să aibă această licență valabilă, iar o copie după acest document trebuie să se regăsească la bordul fiecărui camion care este folosit. De asemenea, șoferul trebuie să poată prezenta, la control, toate documentele specifice pentru activitatea de transport marfă.

Care sunt regulile

Există norme stricte impuse de Comisia Europeană, pentru a reduce numărul de accidente rutiere în care sunt implicate autoutilitarele pentru transportul de marfă. Cele mai multe evenimente de acest fel au drept cauză oboseala la volan și viteza excesivă.

Prin urmare, legislația europeană impune reguli pentru șoferii profesioniști, menite să reducă acest risc. Astfel, șoferii care transportă marfă în regim de tranzit, prin mai multe state europene, nu au voie să conducă mai mult de 9 ore pe zi și 56 de ore pe săptămână. În plus, după 4,5 ore de condus, șoferul este obligat să facă o pauză de odihnă de cel puțin 45 de minute. Aceste reguli sunt valabile atât în cazul transportului de marfă, cât și al celui de persoane.

Totodată, camionul nu trebuie să fie încărcat peste limita maximă admisă, iar în cazul în care sunt transportate mărfuri periculoase, acestea trebuie să fie ambalate și etichetate corespunzător, iar vehiculele trebuie să fie dotate adecvat pentru acest scop. Prin urmare, marfa inflamabilă sau toxică nu trebuie să fie transportată cu autoutilitare care nu au fost construite special pentru acest tip de produse.

Acestea sunt cele mai importante aspecte care trebuie cunoscute despre transportul rutier de marfă în țările Uniunii Europene.

Domenii: Auto

Digital Workforce SRL

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!