Ce trebuie să știi despre un boiler electric

Publicat pe 6 Iulie 2020
Boilerul electric reprezintă soluția optimă pentru obținerea apei calde menajere acolo unde nu există rețea de furnizare sau pentru a ajuta un sistem care nu face față consumului.

Nu ocupă mult spațiu, funcționează fără zgomot, este ușor de instalat și nu are nevoie de conductă de combustie sau condens, fiindcă nu consumă combustibil și nu produce gaze reziduale. Piața de profil oferă o mulțime de modele de cazane, de diferite dimensiuni și puteri, trebuie doar să-l alegi pe cel care se potrivește cel mai bine nevoilor tale.

Cum funcționează?

Indiferent de formă și dimensiuni, principiul de funcționare al unui boiler este foarte simplu. În interior, apa este încălzită cu ajutorul unui fierbător electric. Structura elementului încălzitor poate fi verticală sau în spirală, pentru a acoperi întreaga suprafață interioară a cazanului. Pe măsură ce se umple cu apă, partea electrică intră în funcțiune până atinge temperatura comandată. Cu ajutorul unui termostat, instalația repornește atunci când gradele coboară sub nivelul prestabilit.

Care sunt avantajele unui boiler

Comparativ cu un cazan ce funcționează pe bază de combustibil, costurile cu achiziția, instalațiile și manopera sunt mai mici. Producătorii acestor dispozitive s-au adaptat la principalele cereri din domeniul amenajărilor interioare, oferind modele pentru cele mai variate stiluri de baie și bucătărie. Spre exemplu, poți găsi boilere Ariston cu un design ce face posibilă instalarea atât în poziție verticală, cât și orizontală, în funcție de structura pereților și de mobilierul din camera în care se montează. Iarna, centralele termice care funcționează pe bază de combustibil pot include boilere speciale în circuitul instalației de radiatoare. Cazanele trebuie să aibă în plus două țevi de tur și retur, iar, în interior, au un calorifer spiralat de mici dimensiuni prin care trece agentul termic, legat la rețeaua de radiatoare. Practic, atunci când funcționează pompa centralei pentru a încălzi caloriferele, apa din boilere se încălzește gratuit, fără consum electric. În lunile de vară, boilerul poate fi comutat pe sursa de energie electrică. Dacă locuiești la bloc, la un etaj superior, și nu ai centrală termică de apartament, este posibil ca, la un consum comun de apă caldă menajeră mare, să nu te bucuri de temperatura sau presiunea optimă. Un boiler poate fi soluția să obții acest confort în orice condiții.

Ce dezavantaj are

Cazanele electrice reprezintă cea mai bună soluție, acolo unde nu există rețea locală de furnizare a apei calde menajere sau de gaze naturale. Însă, pentru că gazul este mai ieftin decât energia electrică, unul dintre dezavantajele utilizării unui boiler electric este costul ridicat al facturii. Cu toate acestea, cazanele de generație nouă utilizează tehnologii care diminuează consumul, pentru a fi mai prietenoase cu mediul înconjurător și pentru a avea un randament superior, la costuri mici de întreținere. Ca în multe alte domenii, consumul poate fi controlat prin regimul de exploatare.

Boilerele electrice sunt printre cele mai eficiente soluții de încălzire a apei menajere. Sunt disponibile într-o largă varietate de dimensiuni și forme, se integrează ușor în stilul arhitectural al casei. Dezavantajul costurilor mari la energia electrică poate fi compensat prin instalarea de panouri solare sau sisteme fotovoltaice.

Domenii: Investitii

Digital Workforce SRL

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!