Ce trebuie sa stii inainte sa deschizi o firma de inchiriat automobile

Publicat pe 14 Noiembrie 2019
Esti interesat sa incepi o afacere de inchirieri masini? Daca raspunsul tau este DA, in continuare gasesti un ghid pentru a incepe aceasta "aventura" cu bani putini si fara experienta.

Esti interesat sa incepi o afacere de inchirieri masini? Daca raspunsul tau este DA, in continuare gasesti un ghid pentru a incepe aceasta "aventura" cu bani putini si fara experienta. Sa-i dam bataie:

Pe ce segment te vei axa?

Primul lucru pe care trebuie sa il iei in considerare atunci cand incepi aceasta afacere este tipul de masini de inchiriat cu care intentionezi sa lucrezi. Firma Maya Rent-a-car te sfatuieste sa incepi sa cunosti tipurile disponibile - inchiriere pe termen lung pe baza de contract si de inchirierea de zi cu zi - apoi vei decide cu care doresti sa mergi mai departe. Inchirierea pe baza de contract este de obicei pentru clientii care se angajeaza sa folosesc masinile pentru un timp stabilit, in timp ce inchirierea de zi cu zi este pentru clientii individuali care folosesc masinile, de obicei, pentru o perioada mai scurta de timp.

Flota de autoturisme

Urmatorul lucru de luat in considerare este cum vei obtine flota de autoturisme. Optiunile disponibile sunt fie a le cumpara pur si simplu, fie de a le achizitiona in leasing; cumpararea directa este de obicei mai scumpa decat leasingul. Va trebui, de asemenea, sa decizi cu cat de multe autoturisme intentionezi sa incepi, tinand cont de faptul ca cu cat este mai mare numarul lor, cu atat mai mai mari vor fi castigurile pe care afacerea ta de inchirieri masini le face.

Intretinerea flotei

Masinile trebuie sa fie bine intretinute, astfel incat sa te poti bucura de o cifra de afaceri mai mare. Ai putea decide sa contractezi operatiunile de intretinere, sau sa angajezi personal de intretinere propriu, ceea ce s-ar putea dovedi mai scump pentru afacerea ta decat ai bugetat initial.

Priveste in ansamblu industria

Domeniu afacerilor de rent-a-car a crescut mai puternic in ultimii ani, dupa anii anteriori de recesiune. Acest lucru s-a datorat in primul rand faptului ca liniile aeriene au cunoscut o scadere a numarului de clienti, iar acum se observa o crestere in comparatie cu ultimii ani, imbinandu-se astfel calatoria cu avionul cu domeniul inchirierilor auto.

Statistici interesante despre industria de inchirieri automobile

Industria aceasta este de asteptat sa creasca pana in 2022 ca urmare a unei cresteri a numarului de pasageri care calatoresc cu avionul, lucru care se datoreaza cresterii venitului pe cap de locuitor, precum si a profitul corporativ. Cele mai mari companii de inchirieri masini din industrie au un avantaj competitiv fata de firmele mai mici, mai ales ca acestea au aliante strategice cu companiile aeriene si hoteluri, aliante pe care firmele mai mici nu le au.

Cele mai mari companii din aceasta industrie au creat o cunoastere de brand puternica si, prin urmare, se bucura de recunoasterea acestuia. Acest lucru ajuta la pastrarea clientilor pentru aceste companii, si creaza dificultati in obtinerea de clienti si pastrarea lor pentru firmele de inchirieri de masini noi pe piata. De asemenea, companiile mari au nevoie in mod constant sa achizitioneze flote pentru a satisface cererea clientilor, un alt lucru care la companiile mai mici nu se poate realiza (cel putin asa usor).

Domeniu de inchirieri auto este in mare parte segmentat in doua - pentru afaceri si pentru agrement - cu segmentul de afaceri reprezentand un procent mai mare decat segmentul de petrecere a timpului liber. Cu toate acestea, segmentul de petrecere a timpului liber este de asteptat sa creasca din cauza activitatilor de agrement superioare, precum si calatoriilor interne. Tipurile de masini oferite sunt in mare parte segmentate in autoturisme economice, masini intermediare, masini compacte, automobile premium, masini de lux, precum si altele cu cautare mai scazuta.

Pe langa cresterea numarului de calatorii internationale, alti factori cheie care pot influenta piata de inchiriere a automobilelor sunt cresterea populatiei, precum si cresterea procentului de utilizare a Internetului in randul oamenilor. Cele mai multe inchirieri de masini on-line se datoreaza cresterii utilizarii Internetului, lucru care este mai convenabil atat pentru clienti cat si pentru firmele de inchirieri masini.

Domenii: Turism

SC Seobyte SRL

Catalog web de promovare a service-urilor GSM din Romania

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!