Ce trebuie să știi înainte să vizionezi un apartament?

Publicat pe 11 Septembrie 2020
Atunci când iei decizia de a-ți cumpăra un apartament, trebuie să ții cont de faptul că în acesta urmează să îți petreci cea mai mare parte a timpului. Astfel, trebuie să devină locul în care atât tu, cât și familia și prietenii tăi vă veți putea simți bine și în siguranță. Pentru a putea face cea mai bună alegere, este indicat să știi de la bun început ce așteptări ai de la viitoarea ta locuință. După ce ți-ai făcut o listă cu cerințele tale, cât și ale familiei, este momentul în care urmează să vizionezi apartamente, ca mai apoi să poți lua o decizie.

 Trebuie să ții cont că alegerea unui apartament este foarte importantă, așa că ar fi bine să analizezi puțin piața înainte de toate. Totuși, nu trebuie să pierzi timpul căutând apartamente care nu sunt pe gustul tău sau care nu sunt conform cerințelor tale. De exemplu, ești în căutare de apartamente cu 3 camere în centrul Constanței. Nu ai de ce să te interesezi de apartamente cu 2 camere în Constanța, situate la periferia orașului.   

Dacă vrei să faci cea mai bună alegere, atunci trebuie să știi exact ce întrebări să pui, dar și la ce anume să fii atent atunci când vizionezi un apartament. Pentru a te ajuta, îți prezentăm 4 întrebări pe care să le pui înainte de vizionare:

Unde este amplasat apartamentul?

Locația este unul din cele mai importante criterii în funcție de care ar trebui să îți alegi viitoarea locuință. În primul rând, trebuie să te asiguri că ești relativ aproape de locul de muncă, dar și de instituții de învățământ pentru copiii tăi. Pe de altă parte, este indicat să ai în apropiere magazine, spitale sau alte locații importante pentru tine și familia ta. În plus, este bine să verifici dacă ai acces la mijloace de transport și loc în care să parchezi mașina.

Este un loc sigur pentru mine și familia mea?

Siguranța este pe primul loc, așa că înainte să iei o decizie, trebuie să te asiguri că zona în care este amplasat viitorul tău apartament este o zonă liniștită, care să nu aibă o reputație proastă. De asemenea, poți verifica dacă imobilul este prevăzut cu interfon și cameră video, dar și serviciu de pază, în cazul în care acesta este amplasat într-un cartier rezidențial.

Mă voi înțelege cu vecinii mei?

Este greu să îți dai seama la început dacă vei avea o relație ok cu vecinii tăi, dar este indicat să verifici dacă aceștia au probleme cu legea, nu respectă curățenia, sunt agresiv atât fizic, cât și verbal și au obiceiuri nu tocmai plăcute pentru cei din jur.

Toate actele sunt în regulă?

Atunci când urmează să te muți într-un apartament, verifică foarte bine dacă imobilul are autorizație de construire, nu există datorii ai foștilor proprietari sau dacă apartamentul este ipotecat. Pentru a nu avea probleme, asigură-te că toate actele sunt în ordine.

Așadar, dacă vrei să dispui de confortul necesar, atunci asigură-te de la bun început că viitorul tău apartament îndeplinește toate cerințele și nevoile tale și ale familiei tale.


MATEO TRADING PRODUCTIE SRL

Crivan Digital este o agentie de performance marketing si web development din Pitesti. Agentia ofera servicii complete de: promovare Google Ads, Facebook Ads, Waze Local, Linkedin Ads, SEO OnPage,...

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!