Cel mai bun an din istoria Asseco SEE

Publicat pe 22 Februarie 2018
Cifră de afaceri în valoare de 134,5 milioane EUR, profit din exploatare în creștere cu 20%

Trimestrul 4 2017:

  • Cifra de afaceri a fost de 38 milioane EUR, în scădere cu 7% 

- Creșterea cifrei de afaceri în Divizia Plăți - veniturile ajungând la 13,4 milioane EUR, o creștere cu 5%

- Creșterea cifrei de afaceri în Divizia Bancară - veniturile ajungând la 11 milioane EUR, o creștere cu 2%

  • Creștere de două cifre a profitului din exploatare, care s-a ridicat la 5,2 milioane EUR, o creștere cu 12%
  • Rentabilitatea din exploatare a atins 13,6%
  • Profitul net, în sumă de 4,3 milioane EUR, în scădere cu 7%

Întregul an 2017:

  • Cifra de afaceri a atins 134,5 milioane EUR, o creștere cu 3%

- Creșterea cifrei de afaceri în Divizia Plăți - veniturile ajungând la 49,9 milioane EUR, o creștere cu 10%

- Creșterea cifrei de afaceri în Divizia Bancară - veniturile ajungând la 35,9 milioane EUR, o creștere cu 7%

  • Creștere de două cifre a profitului din exploatare, care s-a ridicat la 15,5 milioane EUR, o creștere cu 20%
  • Rentabilitatea din exploatare a atins 11,5%
  • Profitul net a ajuns la 13 milioane EUR, o creștere cu 10%
  • Creștere de două cifre a comenzilor pentru 2018, atingând 95,1 milioane EUR, cu 20%

București, 22 februarie 2018: Grupul Asseco South Eastern Europe, (WSE: ASEECOSEE, ASE) a anunțat rezultatele pentru întreg anul 2017, potrivit cărora compania a înregistrat un profit din exploatare în valoare de 15,5 de milioane EUR, o creștere cu 20% față de aceeași perioadă a anului precedent.

Cifra de afaceri pe întregul an 2017 s-a ridicat la 134,5 de milioane EUR, cu 3% mai mult decât la sfârșitul anului 2016. Cea mai mare creștere a cifrei de afaceri după 12 luni ale anului 2017 a fost înregistrată în Divizia Plăți și s-a ridicat la 49,9 milioane EUR, cu 10% mai mult decât în aceeași perioadă a anului precedent. Cifra de afaceri mai mare a fost generată în principal de partea de infrastructură a Diviziei. În Divizia Bancară, cifra de afaceri a atins 35,9 milioane EUR, cu 7% mai mult decât în cele patru trimestre ale anului precedent. Divizia Integrare Sisteme a înregistrat o cifră de afaceri la nivelul de 48,7 milioane EUR, în scădere cu 5% comparativ cu anul trecut. Cu toate acestea, cifra de afaceri pe elementul software proprietar al ASEE din cadrul Diviziei Integrare Sisteme a crescut cu 0,8 milioane EUR în comparație cu aceeași perioadă a anului precedent. În 2017 veniturile provenite din vânzarea produselor și serviciilor proprii a reprezentat 65,8% din totalul cifrei de afaceri a grupului ASEE, comparativ cu 60,9% în 2016.

- O mică dinamică a creșterii în 2017 în comparație cu aceeași perioadă a anului precedent și, în același timp, o îmbunătățire considerabilă a eficienței au dus la creșterea profitului din exploatare cu 20%, ajungând la 15,5 milioane EUR. Cel mai mare contribuitor la îmbunătățirea profitului din exploatare al grupul ASEE în 2017 a fost Divizia Integrare Sisteme. Anul trecut au fost semnate de asemenea o serie de contracte importante, pe termen lung, în cadrul Diviziilor Bancare și Plăți, observând un interes crescut pentru soluțiile noastre mobile și de autentificare, precum și de procesare a cardurilor. A fost cel mai bun an pentru ASEE din punct de vedere al rezultatelor financiare. A fost demarat, de asemenea, procesul de detașare a Diviziei Plăți din ASEE, în societatea Payten. Mă aștept ca această schimbare să contribuie la o creștere și mai dinamică a acestui segment de business în cadrul grupului nostru. -a comentat Piotr Jeleński, Președinte al Consiliului de Administrație al Asseco South Eastern Europe S.A.

Rentabilitatea din exploatare a Grupului ASEE după 12 luni ale anului 2017 a atins nivelul de 11.5%, în timp ce profitul net pe întreg anul 2017 a totalizat 13 milioane EUR, cu 10% mai mult comparativ cu aceeași perioadă a anului anterior. Societatea a anunțat valoarea comenzilor pentru 2018 la suma de 95,1 milioane EUR, o creștere de 20% comparativ cu anul trecut.

Despre Asseco SEE

Grupul Asseco SEE reprezintă una dintre cele mai mari companii IT în sectorul de producție și implementare a propriilor soluții software și servicii în regiunea din Sud-Estul Europei și Turcia. Compania oferă soluții ICT pentru diferite verticale, inclusiv sectorul financiar, sectorul de plăți, administrația publică și telecomunicații. Compania oferă produse și servicii în sectorul Plăți sub numele de Payten. Din octombrie 2009, acțiunile Asseco South Eastern Europe (WSE: ASEECOSEE, ASE) sunt listate la Bursa de Valori din Varșovia. Grupul Asseco SEE are peste 1.400 de angajați în 13 țări. Peste 10 bănci din cele mai mari 15 bănci din Sud-Estul Europei sunt deja clienți ai Asseco SEE. www.asseco.com/see  

Domenii: IT

SC INTELIPR SRL

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!