Cele mai bune aparate foto compacte pentru luminozitate scăzută

Publicat pe 24 Octombrie 2019
Neclaritatea imaginii, captarea luminii, eliminarea imaginilor mișcate, autenticitatea portretului în lipsa blitz-ului sunt toate posibile fără să fie nevoie să faci un curs de fotografie și fără să ai o cameră DSLR.

Prin natura evoluției pieței, un aparat foto compact performant îți va oferi satisfacția unui profesionist fără însă a lua din ușurința utilizării dorită de orice entuziast aflat la început. Cu toate acestea, este important să conspectezi piața înainte de a-ți cumpăra primul tău aparat.

Cum știi că aparatul este cel pe care-l cauți?

Aparatele din generațiile mai vechi veneau cu o serie de funcții pe care utilizatorul le folosea atunci când își dorea propriul stil în imagine. Cu timpul, însă, evoluția exponențială a tehnologiei și popularizarea fotografiei la nivel de obicei au dus la contractarea acestor variante. Butonul pentru funcția automată a devenit regula.

Cu toate acestea, ar trebui să știi că o fotografie făcută în lumină slabă, dar realizată cu un aparat foto compact performant va folosi elemente optice, senzori și procesoare de ultimă oră. Astfel, un portret la lumina lumânării devine posibil, iar funcțiile aparatului brusc, interesante.

Pe rotița aparatului vei întâlni încă simbolurile clasice. P, A, S şi M sau P, Av, Tv şi M. Acestea sunt inițialele pentru Program, Apperture Priority, Shutter Priority şi Manual. Ele descriu modurile de fotografiere.

În funcție de fiecare, vei putea regla anumiți indicatori care îți oferă o anumită independență în conceperea unei imagini memorabile.

Valoarea ISO, de exemplu, indică nivelul în care filmul sau senzorul este sensibil la lumină. Practic, dacă lumina este puternică, această valoare trebuie să fie mică, 100 sau 200. Dacă luminozitatea este scăzută, ar trebui să atingă 400. Valorile ISO ale celor mai bune aparate foto compacte variază între 100 și 6400.

Timpul de expunere este un alt coeficient esențial în fotografie. Aceasta se măsoară în secunde şi poate varia între 1/1000 s şi 30 s. Practic, de timpul de expunere ține obţinerea unor imagini clare sau a unor imagini mişcate.

Deschiderea diafragmei sau apertura este o altă funcție importantă. În funcție de deschidere, ajunge mai multă sau mai puțină la senzor. Apertura se măsoară în număr F, acest număr reprezentând raportul dintre distanţa focală şi diametrul efectiv al deschiderii.

Care sunt cele mai bune aparate foto compacte?

Nu își propune nimeni să învețe tainele fotografiei într-un articol, dar este bine să ai o bază de la care pleci când cauți un aparat nou. Mai departe, vom vedea care sunt cele mai bune modele de pe piață.

Aparate foto pentru luminozitate scăzută: Panasonic Lumix DMC-TZ200

Cu un obiectiv zoom 15x și înregistrare video, aparatul ține de seria Travel Zoom și este considerat unul din cele mai performante aparate foto compacte. Senzor de 1" tip Sensitivity MOS, vizor electronic (LVF) cu o rezoluție de 2.330.000 puncte și cu un grosisment de 1,45 x (0,53 echivalent 135).

Ecranul LCD are o diagonală de 3 inci, este de tip touchscreen și permite ajustarea planului de focalizare prin selectarea subiectului. Conectivitatea se face prin wireless Bluetooth și Wi-Fi, un avantaj esențial pentru momentele când imaginea perfectă trebuie trimisă celor dragi.

Aparate foto pentru luminozitate scăzută: Canon PowerShot G1 X Mark III

Aparatul are senzorul de tip APS-C de 24 megapixeli, sistem AF Dual Pixel și procesor DIGIC 7. De departe unul din modele cele mai apreciate de la Canon, acesta are o distanță focală echivalentă de 24-72mm, iar diafragma de f/2.8-5.6.

Calitatea excepțională a fotografiilor se datorează construcției optice formate din 9 elemente și a sistemului de stabilizare de imagine optică cu 4 trepte de reducere a vibrațiilor. Aparatul poate fotografia până la 9 cadre pe secundă, ceea ce aduce foarte bine cu stilul DSLR, popular cunoscut ca „în rafală”.

Ecranul este rabatabil și carcasa sigilată pentru a oferi o protecție în plus împotriva prafului sau a stropilor de apa. Mark III dispune de conectivitate Wi-Fi, NFC si Bluetooth.

Aparate foto pentru luminozitate scăzută: Nikon Coolpix W300

Gândit pentru vacanță, construit pentru cadre superbe fără premize de a fi fotografiate. Un aparat foto compact rezistent cu un senzor 16MP BSI CMOS pregătit pentru condiții de iluminare slabă, dar și la apă (până la 30 m), la îngheț (până la -10C), la praf și la șocuri (pana la 2.4 m).

Aparatul are încorporat funcțiile de Wi-Fi și Bluetooth și poate înregistra video la rezoluție 4K/30p. Are un obiectiv wide (f/2.8-4.9) cu zoom optic 5x și toate calitățile pentru a deveni cel mai bun prieten al oricărui aventurier.

Aparate foto pentru luminozitate scăzută: Sony Cyber-Shot DSC-RX100MIV

Cu o rezoluție maximă de 5472 x 3648p, nu există detaliu pe care să-l ratezi. Echipat cu un stabilizator de imagine optic de o magnificație de 2,9x și de o sensibilitate ISO cuprinsă între valorile 160 – 25600, aparatul respiră claritate. Pe lângă fotografii care pot fi ușor confundate cu cele profesioniste, aparatul poate filma 4K, dar poate și trage în rafală până la 16 cadre pe secundă. În plus, vine cu: blitz încorporat, conectivitate USB, HDMI și wireless, dar și balans alb.

Iată care sunt cele mai bune variante de aparat foto compacte pe care să le ai lângă tine, atunci când vrei să surprinzi cadre la o luminozitate scăzută! Pe f64.ro găsești întotdeauna cele mai bune soluții foto + accesorii, astfel încât să fii mereu pregătit de cele mai uimitoare cadre, indiferent de luminozitate, indiferent de perspectivă!

Domenii: Lifestyle

Digital Workforce SRL

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →