Cele mai bune cămine de bătrâni din care să alegi

Publicat pe 25 Noiembrie 2020
Îngrijirea persoanelor în vârstă, care nu se mai pot descurca singure, este o provocare uriașă pentru întreaga familie. Este nevoie de multă răbdare, experiență și cunoștințe medicale pentru ca un vârstnic diagnosticat cu Alzheimer sau cu alte forme de demență să fie corect îngrijit. De aceea, cea mai bună soluție este internarea lui într-un centru specializat, cum sunt căminele de bătrâni care au personal calificat pentru îngrijirea acestor persoane.

Din păcate însă, nu toate căminele de bătrâni oferă servicii de calitate, de aceea, dacă ai nevoie de un centru specializat, trebuie să știi cum să alegi locul potrivit pentru nevoile persoanei dragi. Cele mai bune cămine de bătrâni sunt cele care oferă inclusiv servicii medicale rezidenților, precum consultațiile zilnice oferite de medici, recoltarea de analize medicale și ședințele de recuperare medicală. 

Iată care sunt criteriile care te vor ajuta să găsești cel mai bun centru de îngrijire pentru persoanele în vârstă.

Serviciile medicale oferite rezidenților

Starea de sănătate a vârstnicilor se poate deteriora foarte repede, de aceea este esențial ca ei să fie consultați zilnic de către un medic generalist, iar în caz de nevoie să fie văzuți și de medici specialiști. De aceea, îți recomandăm să alegi un cămin de bătrâni unde este prezent zilnic un medic și sunt oferite aceste servicii medicale.

La fel de importantă este recuperarea medicală, mai ales în cazul persoanelor care au trecut printr-o operație sau au suferit un accident vascular cerebral. Caută un cămin de bătrâni unde rezidenții pot face ședințe de recuperare, prin masaj, fizioterapie și kinetoterapie, sub îndrumarea unui personal calificat.

Măsurile de siguranță luate în timpul pandemiei

Bătrânii sunt mult mai vulnerabili la infecția cu COVID-19, de aceea este esențial ca ei să fie protejați, mai ales atunci când sunt internați într-un cămin. Vizitează mai multe centre de acest fel și verifică atent care sunt măsurile luate pentru a preveni răspândirea infecției. Trebuie să te asiguri că întregul personal, dar și vizitatorii respectă normele de protecție, astfel încât rezidenții să fie în deplină siguranță.

Condițiile de cazare oferite

Un alt aspect care nu poate fi neglijat îl reprezintă condițiile de cazare. Curățenia din centru și intimitatea de care pot beneficia rezidenții unui cămin de bătrâni sunt detalii foarte importante. De aceea, este indicat să vizitezi mai multe centre de acest fel, ca să vezi care sunt condițiile oferite de fiecare în parte.

Trebuie să te interesezi și de meniul zilnic, pentru că dieta rezidenților trebuie să fie personalizată, în funcție de afecțiunile de care suferă fiecare. De cele mai multe ori, bătrânii au diferite boli cronice și trebuie să respecte un regim alimentar strict, de la care nu au voie să se abată. Iată de ce meniul trebuie să fie personalizat și conceput de către un nutriționist.

Prin urmare, toate aceste criterii sunt esențiale în alegerea celui mai bun cămin de bătrâni, unde să fie îngrijit părintele sau bunicul tău. Desigur, sunt și alte aspecte pe care ar fi bine să le iei în calcul, spre exemplu localizarea cât mai centrală a căminului și activitățile de recreere care sunt puse la dispoziția rezidenților, pentru petrecerea timpului liber.

Domenii: Investitii

Digital Workforce SRL

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!