Cele mai bune sfaturi pentru cumpărături online în siguranță

Publicat pe 13 Mai 2022
Când totul este la un click distanță, ce rost mai are să îți părăsești confortul locuinței pentru a cheltui bani?

În ultimii ani tendința de a cumpăra online este în continua creștere. Oamenii nu mai au luxul timpului, pentru a-și petrece ore întregi în magazine în care în cele din urmă oricum nu vor găsi produsele de care au nevoie.

Când totul este la un click distanță, ce rost mai are să îți părăsești confortul locuinței pentru a cheltui bani?

Totuși, există câteva sfaturi esențiale de care ar trebui să ții cont când alegi mediul online pentru shopping:

1. Folosește site-uri de încredere

Poate atunci când cauți reduceri haine online acest aspect nu pare atât de important. Însă mergând pe mâna unor site-uri mai puțin veritabile, riști să fii păcălit/ă.

Un aspect la care personal prefer să mă uit tot timpul este dacă site-ul ales îți oferă posibilitatea de a plăti la livrare. Dacă nu, ridic anumite semne de întrebare; al doilea aspect este dacă au un număr sau o adresă de email de contact. Dacă nu, este clar că ceva nu e în regulă, iar pe când vei realiza asta, nici măcar nu vei putea intra în contact cu ei.

2. Verifică părerile

Dacă un site este cu adevărat demn de încrederea ta, se va reflecta în părerile lăsate de ceilalți clienți. În acest fel afli, de asemenea, dacă anumiți clienți au fost deja păcăliți, sau li s-au oferit produse greșite, sau, din contră, au plătit fără a primi vreodată produsele comandate.

Părerile te vor ajuta de asemenea să îți faci o idee despre materialul și calitatea hainelor de pe site. Părerile îți vor da o idee și despre mărimea hainelor, dacă în general sunt mai mari decât de obicei sau mai mici.

3. Cunoaște-ți corpul

Știm deja că fiecare articol de îmbrăcăminte depinde de brandul care îl produce. Mărimile nu înseamnă același lucru pe două site-uri diferite. Vestea bună este însă că fiecare site îți oferă un ghid al mărimilor, ce te va ajuta să iei decizia corectă, fără să fie nevoie să returnezi ulterior produsele.

Însă pentru a putea înțelege tabelul cu mărimi, va trebui în primul rând să îți cunoști corpul, pentru a știi la care mărime te situezi.

4. Fii atentă la material

Personal, sunt foarte atentă la capitolul de materiale, deoarece sunt alergică la anumite materiale, care sunt folosite masiv de mari producători. Astfel, dacă vreun site nu oferă din start informații despre materialele folosite, merg mai departe. Însă e bine oricum să arunci o privire asupra acestui aspect, mai ales când vine vorba de haine mai sensibile, cum ar fi cămăși sau rochii, unde materialul își va spune cuvântul în felul în care se așază articolul. De asemenea, știind din start la ce material să te aștepți, nu vei risca să fii dezamăgită când deschizi pachetul adus de curier.

5. Cumpără mereu la prețul cel mai ideal

Mediul online este mult mai prietenos cu cumpărătorii pentru simplul motiv că dacă vezi pe vreun site ceva ce îți ridică dubii, dai un click pe ”x” și ai trecut mai departe. Același lucru e valabil și când vorbim de prețuri.

Astfel, urmărește din start site-urile ce îți oferă promoții, cum ar fi Crazy-Deals.ro, unde poți găsi cod reducere AboutYou sau coduri reducere Fashion Days. Astfel, vei avea de la început un imbold mai mare pentru a cheltui.

Acestea sunt câteva idei utile de care poți ține cont când pornești în aventura ta de cumpărături online.

Fii realistă când vine vorba de așteptări și nu te lăsa păcălită de site-uri ce nu sunt gata să îți ofere exact ceea ce îți dorești!

Domenii: Educatie

companies

Sursa ta nr.1 de Reduceri, Promoții, Vouchere, Cupoane și Coduri ReducereCreat pentru a te ajuta să economisiți bani la cumpărăturile tale online.

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!