Cele mai bune stațiuni turistice din Egipt: cum alegi oferta potrivită

Publicat pe 29 Iulie 2021
O călătorie în Egipt, perla Africii, îi permite oricărui turist să îmbine armonios aventura și relaxarea deoarece este o destinație de vacanță inedită.

Cei pasionați de cultura, istoria și religia locului găsesc aici o mulțime de capodopere arhitecturale și construcții antice spectaculoase, în timp ce persoanele atrase de frumusețea peisajelor pot descoperi maiestuosul deșert, o mare de un albastru fascinant și o mulțime de plaje superbe. O țară a contrastelor, Egiptul reprezintă una dintre cele mai vechi și fermecătoare destinații de vacanță din întreaga lume.

Dacă îți dorești să te bucuri de o experiență deosebită în Egipt, descoperă mai departe care sunt cele mai bune stațiuni turistice de la Marea Roșie și cum poți alege o ofertă potrivită pentru tine.

Care sunt cele mai bune stațiuni din Egipt?

Fiecare piatră a Egiptului stă mărturie istoriei de mii de ani din eterna vale a Nilului. Cu toate acestea, pe cartea de vizită a acestui stat din Orientul Mijlociu se află și unele dintre cele mai populare și apreciate stațiuni turistice la nivel mondial.

Hurghada

Este cea mai căutată stațiune din Egipt și nu ne surprinde acest lucru întrucât se știe despre Hurghada că oferă turiștilor experiențe de top. Această destinație cosmopolită iese în evidență pentru frumusețea subacvatică de o diversitate covârșitoare, spațiile verzi deosebite, nisipul fin și palmierii uriași.

Hurghada este faimoasă pentru sporturile nautice practicate în zonă, posibilitatea de a explora plaje naturale, dar și pentru multitudinea de resorturi de lux existente în zonă, precum Royal Lagoons Resort & Aqua Park, Dana Beach Resort sau Pharaoh Azur Resort.

El Gouna

La doar 20 de kilometri distanță de Hurghada se află El Gouna, o stațiune considerată Veneția Mării Roșii. Aici, infrastructura este minunată, serviciile excelente, iar orașul se întinde pe 10 kilometri de plajă, de-a lungul a mai multe insule și lagune.

Sharm El Sheikh

Renumită pentru varietatea de corali și diversitatea subacvatică, stațiunea Sharm El Sheikh este preferată în mod special de iubitorii de snorkeling și scuba diving. Totuși, locul este un mic paradis, cu numeroase resorturi luxoase, restaurante, cafenele, baruri și magazine.

Makadi Bay

Aceasta este una dintre stațiunile din Egipt în care poți avea parte de liniște și peisaje superbe. Makadi Bay se potrivește de minune familiilor cu copii, însă și turiștilor care adoră scufundările.

Sahl Hasheesh

O minune a naturii, această regiune găzduiește o serie de insule splendide dar și multe recifuri de corali care pot fi admirate de turiștii amatori de scuba diving. Sahl Hasheesh se bucură de o infrastructură de primă clasă, plaje cu nisip fin, apă cristalină și foarte multe hoteluri frumoase.

Cum alegi oferta potrivită pentru vacanță?

Egiptul reprezintă o alegere perfectă indiferent dacă ești în căutare de mare, plajă și soare sau dacă vrei să ai parte de o vacanță activă, în care să explorezi locuri misterioase. Iată câteva ponturi pentru alegerea unei oferte potrivite:

  • Ține cont de așteptările tale și selectează stațiunea după nevoi, de exemplu dacă vrei odihnă și relaxare alege o stațiune precum Makadi Bay, iar dacă îți dorești o vacanță activă îndreaptă-ți atenția spre Hurghada;
  • Alege hotelul în funcție de bugetul și dorințele tale dar și luând în considerare serviciile oferite cu plată sau gratis și facilitățile incluse;
  • Ia în considerare tipul de masă pus la dispoziție de unitatea de cazare;
  • Stabilește data călătoriei fără să pierzi din vedere faptul că în perioadele mai puțin aglomerate prețurile sunt mai avantajoase;
  • Verifică ofertele de excursii opționale pe care le au agențiile turistice;
  • Gândește-te care va fi modalitatea de transport pentru că agențiile pot avea pachete care includ zboruri charter dar și oferte cu transport individual.

Apa cristalină, plajele splendide de la Marea Roșie și Marea Mediterană, resorturile de calitate și exotismul fără limite transformă stațiunile din Egipt în unele dintre cele mai bune destinații de vacanță. În principiu, atunci când vrei să alegi o ofertă de călătorie în Țara Faraonilor, trebuie să verifici dacă aceasta include costul cazării și al mesei dar și al transportului împreună cu taxele de aeroport sau alte opțiuni de excursii.

Domenii: Turism

Digital Workforce SRL

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!