Cele mai comune probleme semnalate de chiriasi la un apartament

Publicat pe 15 Ianuarie 2022
Inchirierea unui apartament a devenit o practica destul de des adoptata, reprezentand cea mai buna varianta atunci cand se doreste o casa in apropierea locului de munca, a scolii copiilor, cand munca presupune relocarea sau atunci cand nu se detine o proprietate.

Inchirierea unui spatiu, indiferent de destinatia acestuia, presupune incheierea unui contract de inchiriere intre parti, acesta avand rolul de a pozitiona in legalitate schimbul de servicii, dar si de a puncta indatoririle si drepturile celor implicati.

Apartamentele scoase spre inchiriere

Daca te afli in postura de a oferi spre inchiriere un apartament, este bine sa stii ca acesta trenuie sa se incadreze anumitor standarde. Vei scoate la inchiriere o locatie sigura, utilata şi confortabila, astfel incat chiriasii sa fie multumiti si sa isi poata desfasura activitatile domestice normale. Astfel, vei pregati apartamentul asigurandu-te ca are toate utilitatile functionale, ca ii repari toate avariile, indiferent de tipul acestora, ca ii aplici zugraveli interioare, repari mobilierul si remediezi orice problema aparuta la nivelul cailor de acces si al ferestrelor. Iar daca ai nevoie de tapet dar nu stii cum se pune tapetul, apeleaza la un meserias. Vei scoate la inchiriere un apartament care nu are probleme financiare.

Obligatiile si drepturile partilor

Atât chiriasii, cat si proprietarul, au drepturi si obligatii. Atata timp cat proprietarul ofera un spatiu curat, functional, utilat si fara datorii fiscale, cat sustine orice interventie la nivelul sistemelor care alimenteaza cu apa, caldura, instalatie electrica si gaze, cat nu intra abuziv in apartament dupa semnarea contractului de inchiriere si este la dispozitia chiriasilor atunci cand acestia au nelamuriri sau probleme, atunci si cei care au inchiriat se afla in postura exercitarii anumitor obligatii, cum ar fi cele financiare datorate proprietarului si asociatiei de locatari, cat si cele de reparare si remediere a problemelor locative minore, precum schimbatul unui bec sau al unei clante. Chiriasii au obligatia de a pastra apartamentul in buna stare si de a anunta eventualele avarii majore, cum ar fi cele legate de alimentarea cu gaze sau cu electricitate, context in care poate fi necesara schimbarea unui tablou electric apartament, modificare permisa doar de catre proprietar.

Cele mai frecvente probleme semnalate de chiriasi

Profilul chiriasului a capatat de-a lungul timpului un anumit caracter. Astfel, printre cele mai frecvente probleme semnalate proprietarului de catre chiriasi, pot fi amintite disconfortul generat de catre vecini, cum ar fi zgomotele sau inundaţiile. Pentru gomote poti angaja un meserias pentru a realiza o izolare fonica perete. Insa din pacate chiriasii se pot plange chiar si de deranjul pricinuit de animalele de companie din bloc sau ocuparea locului de parcare. Asupra acestor aspecte, proprietarul nu poate actiona, insa exista si altele de care este direct responsabil, cum ar fi o instalatie deficitara, o functionare deficitara a bateriilor de la cada sau dus, infundarea toaletelor, specifica apartamentelor situate la parterul blocurilor, atunci cand proprietarul are obligatia de a duce un meserias care se va ocupa de remedierea tevilor si canalelor, dar si de desfundare wc. Chiriasii pot fi nemultumiti de calitatea aerului din apartament, astfel ca proprietarul se obliga sa monteze un aparat de aer conditionat sau un dezumidificator.

O alta nemultumire a chiriasilor o poate reprezenta imposibilitatea de a avea acces la o eventuala uscatorie sau boxa situate in spatiile comune, aspect care va fi stabilit si remediat de catre prorietar si asociatia blocului.

O alta problema poate aparea atunci cand chiriasul constata ca locatia nu este bine izolata termic si ca facturile de intretinere sunt mari din cauza pierderilor, caz in care lucrarile de remediere sunt ample, ramanand la latitudinea proprietarului daca le efectuează.

Domenii: Constructii

RED BERRY DIGITAL SRL

Mesteri Locali pune in contact persoanele care au nevoie sa realizeze lucrari in domeniul amenajarilor cu profesionistii din zona.  Posteaza-ti GRATUIT lucrarea si te punem in contact cu...

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!