Cele mai frecvente probleme cu izolațiile iarna

Publicat pe 14 Ianuarie 2022
Materialele izolatoare vin într-o varietate de tipuri și dimensiuni diferite. Deși izolația îndeplinește unele dintre cele mai importante funcții, este adesea trecută cu vederea. Funcția sa principală este de a oferi rezistență la fluxul de căldură și de a contribui la reducerea costurilor de încălzire și răcire.

Specialiștii în energie au concluzionat că există peste nouă tipuri diferite de izolatie termica, cum ar fi izolațiile voluminoase compuse din fibră de sticlă, lână, celuloză și fibre naturale, dar și izolații mai compacte, cum ar fi plăci rigide din spumă. Desigur, fiecare tip de material izolator are avantajele și dezavantajele sale în funcție de aplicare, așa că un anumit tip de izolație poate fi mai eficient decât altul. Indiferent de forma sa, rolul materialului izolator în reducerea costurilor de încălzire și răcire și îmbunătățirea confortului casei este de neegalat.

Care sunt unele probleme comune care pot afecta izolația?

Izolație neuniformă. Mulți proprietari optează pentru închirierea unui echipament pentru a-și instala propriul material izolator în loc să opteze la serviciile unei firme de construcții. Totuși, materialul, cum ar fi panou sandwich, este rareori distribuit uniform, mai ales în pod, iar aplicarea neuniformă poate duce la porțiuni goale peste tot, pe lângă faptul că reduce dramatic eficacitatea acestuia.

Lipsa izolației în jurul luminatoarelor. Tunelul închis care trece prin pod până la luminator necesită instalarea de material izolator. Păturile izolatoare instalate în aceste zone sunt predispuse să se slăbească și, în cele din urmă, să amenințe structura mansardei, motiv pentru care trebuie monitorizată izolația în această zonă.

Lipsa materialului izolator în zonele reparate. În timpul unei reparații, materialul izolator este adesea îndepărtat, dar nu mai este niciodată pus la loc, de aceea este recomandat să apelați întotdeauna la servicii profesionale de amenajări interioare.

Izolatie interioara compactată. Aceasta este o altă problemă comună. Izolația își pierde eficacitatea atunci când este comprimată. Asta se întâmplă atunci când depozităm greutăți pe suprafața izolată sau atunci când călcăm pe ea. Izolația devine compactată și își pierde capacitățile inițiale.

Valore R insuficientă. De-a lungul timpului, izolația din fibră de sticlă se deteriorează treptat, iar asta scade valoarea R a izolației. Cu cât valoarea R este mai ridicată, cu atât materialul izolator are capacitatea de a menține aerul confortabil și cald în timpul iernii și de a menține aerul răcoros în timpul verii.

Lipsa izolației în zonele care au fost transformate în spații de locuit. Mulți proprietari se găseasc adesea în situația de a mai avea nevoie de o cameră suplimentară, fie pentru un nou membru al familiei, pentru un atelier de hobby-uri, pentru un home cinema sau pentru un birou. Prin urmare, mansardele, verandele, anexele și garajele sunt adesea transformate în spații locuibile, dar aceste spații necesită material izolator, altfel pot deteriora întreaga locuință.

Lipsa izolației în pereții de genunchi. Pereții de genunchi sunt pereții verticali între casă și pod. Îi localizăm exact acolo unde înălțimea tavanului se modifică. Prin urmare, acești pereți au nevoie de o izolație adecvată.

Acces mansardă neizolat. Izolarea la punctul de acces în mansardă este esențială. O porțiune de izolație din fibră de sticlă poate fi montată cu ușurință pe bucata de tablă care acoperă punctul de acces. Cel mai indicat este să apelați la serviciile unei firme specializată în construcții și reparații acoperiș pentru a vă monta corespunzător materialul izolator.

Pe măsură ce casele îmbătrânesc, este foarte probabil că problemele de izolare să iasă la iveală. Proprietarii de case deseori nu știu că există o problemă cu izolația până când nu își verifică podul. Problemele de izolație cauzate de îmbătrânirea casei includ învechirea și deteriorarea materialului izolator. De asemenea, izolația poate fi afectată de alți factori, cum ar fi alergenii, toxinele sau mucegaiul. Lăsate nerezolvate, aceste probleme au potențialul de a vă îmbolnăvi membrii familiei, pe lângă faptul că ar putea compromite integritatea structurală a locuinței.

Domenii: Constructii

RED BERRY DIGITAL SRL

Mesteri Locali pune in contact persoanele care au nevoie sa realizeze lucrari in domeniul amenajarilor cu profesionistii din zona.  Posteaza-ti GRATUIT lucrarea si te punem in contact cu...

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!