Cele mai importante avantaje ale pavelelor din beton vibropresat

Publicat pe 14 August 2020
Este vorba despre momentul prin care trebuie să treacă orice proprietar de curte. Pavarea și amenajarea spațiului exterior sunt la fel de importante precum îngrijirea casei sau a grădinii.

Calitatea materialelor și rezistența lor în timp, combinate cu designul plăcut și accesibilitatea prețului, toate acestea trebuie să fie pe lista ta atunci când te hotărăști să începi proiectul.

Primul și cel mai important pas este alegerea materialului, lucru care influențează tot procesul de pavare. Betonul vibropresat este unul dintre cele mai calitative materiale, dar în funcție de bugetul pe care vrei să-l acorzi acestui proiect, poți să te orientezi și spre piatră naturală, beton amprentat sau beton simplu.

Dezavantajul pavajului cu beton este că, la un moment dat, acesta va ceda, fiind necesare reparații și costuri în plus. În ceea ce privește piatra naturală, dezavantajele se rezumă la costurile mari și dificultatea de reparare.

Ce este betonul vibropresat?

Pavelele din beton vibropresat sunt materiale elegante pentru amenajarea exterioară, ideale pentru a rezista la greutăți mari și condiții meteorologice grele.

Pavelele sunt rezistente în timp, oferă curții sau grădinii tale același aspect pentru mai mulți ani de la pavare. Calitatea acestui tip de pavare este o investiție profitabilă, nefiind necesare intervenții de reparare.

Cum sunt făcute pavajele?

Pavajele sunt construite din beton preparat cu minimum de apă. Acest lucru le face ușor de manipulat și le conferă rezistență. Betonul este turnat semi-uscat în matrice de oțel și este apăsat de o presă hidraulică vibratoare. Acest lucru comprimă betonul și elimină apa.

Avantajele pavelelor din beton vibropresat

Avantajele pavelelor din beton vibropresat sunt de construcție și de estetică.

  • Design - Deoarece pavelele se montează individual, ele pot fi comandate în mai multe culori. Acest lucru deschide ușa spre numeroase posibilități de proiectare. Se pot crea forme sau imagini, iar în cazul în care doriți ceva mai simplu, chiar și toate pavelele de aceeași culoare vor avea un aer curat și îngrijit.
  • Calitate - Datorită modului în care sunt făcute, pavelele sunt de trei ori mai puternice decât betonul turnat. 
  • Aderență - În zilele ploioase pavelele își vor păstra aderența, fiind potrivite chiar și pentru împrejmuirea piscinelor sau a spațiilor care sunt udate des.
  • Rezistență - Pavarea curții este un proiect pe termen lung care necesită investiții serioase, așa că vrei ca lucrarea să fie una calitativă și rezistentă. Odată cu trecerea timpului, acest tip de pavele va rezista la îngheț și dezgheț și nu va absorbi umezeala.
  • Manevrabilitate - Pavelele din beton vibropresat se pot înlocui ușor atunci când vine vorba de reparații sau modificări. Piesele pot fi scoase separat cu ușurință și pot fi montate înapoi la fel de ușor.
  • Funcționalitate - Pe lângă pavaje de calitate, din pavele realizează și alte lucruri. Acestea pot fi folosite pentru a construi garduri sau ziduri despărțitoare (între curte și grădină), bănci pentru grădină, chiar și jardiniere.

Desigur, folosirea acestor pavele implică și unele inconveniente. În comparație cu betonul amprentat, sunt disponibile mai puține culori și modele. De asemenea, odată cu trecerea timpului, bucățile individuale se pot îndepărta, fiind necesară umplerea spațiilor dintre ele cu nisip. Dacă spațiile nu sunt umplute de la bun început cu mortar, atunci este posibilă creșterea buruienilor.

Astfel, înainte să începi amenajarea spațiului exterior, analizează toate avantajele pavelelor din beton vibropresat, în comparație cu celelalte variante. Datorită designului permisiv și calității superioare, dar și rezistenței și funcționalității, pavelele din beton vibropresat ar putea fi soluția potrivită pentru spațiile tale exterioare!

Domenii: Constructii

Digital Workforce SRL

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →